Szkoły językowe w Pabianicach

Co robimy w wolnym czasie, co warto polecić...
creejzol
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez creejzol » 25 lut 2011, o 20:49

no napewno wie,ale moze ktos z wlasnych przezyc cosik napisze ;)

cyberpabianice

Re: Szkoły językowe w Pabianicach

Postprzez cyberpabianice » 11 maja 2011, o 21:22

Witam serdecznie.
A Ja uważam że wyjazdy do Łodzi to strata czasu (godzina w jedną, godzina w drugą stronę i zajęcia). Uczęszczam do pabianickiej LINGUA. I jestem zadowolony. Mają bardzo indywidualne podejście. Jesli chcesz mało płacić zajęcia grupowe- na stronie podają max 8 osób (ale w mojej są 4 osoby). Dostosowują się do twoich godzin (oczywiście w granicach ROZSĄDKU). Czuje się powołanie a nie parcie na kasę. Jeśli Ci nie odpowiadają grupy- moliwość zajęć indywidualych, ale wiadomo większe pieniądze. Ze mną umowę podpisali więc myślę że to standard. I co fajne możesz umówić się indywidualnie na zajęcia próbne. Daję pogląd jak je prowadzą. Uczęszczam pół roku i widzę efekty. W przyszłym będę kontynuować. Dla mnie super- www.linguaszkola.pl.

tpsc07

Postprzez tpsc07 » 15 maja 2011, o 12:44

z tego co wiem, szkoła lingua jest prowadzona przez panią Sylwię Pelizg, dawniej Muszyńską, która jest nauczycielem w gimnazjum nr 3, a jej metody edukacyjne, nie wspominając o poziomie nauczania, są co najmniej mierne. wiem z doświadczenia znajomych i ich dzieci. zatem jeśli szkoła jest prowadzona przez taki "autorytet", to myślę, że osobiście bym nie polecił, nawet na 9zł za godzinę. A poza tym nie ma co się oszukiwać, za darmo w obecnych czasach można dostać w gębę na ulicy. Ludzie mający wiedzę cenią się i to jest jak najbardziej naturalne.

sebastianmak

Postprzez sebastianmak » 11 lip 2011, o 23:56

A może ktoś chodził do Language School na Grobelnej? Pasuje mi dojazd bo w centrum miasta jest, ale nie wiem jak kadra, zajęcia i udogodnienia dla słuchaczy. Jesli ktoś chodził proszę o info...

Martuchap_ce

Postprzez Martuchap_ce » 21 lip 2011, o 11:49

A jak z francuskim?
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

jasiu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez jasiu » 25 lip 2011, o 11:56

Chciałbym pociągnąć temat szkół a konkretnie o kursy angielskiego. W której ze szkół są zajęcia z native spikerem? Od czasu powstania wątku minęło trochę czasu można by odświeżyć.

tpsc07

Postprzez tpsc07 » 25 lip 2011, o 13:35

jasiu napisał(a):Chciałbym pociągnąć temat szkół a konkretnie o kursy angielskiego. W której ze szkół są zajęcia z native spikerem? Od czasu powstania wątku minęło trochę czasu można by odświeżyć.

Szczerze, to nie mam pojęcia o jakimkolwiek native speakerze w Pabianicach, ale z doświadczenia wiem, że wiele szkół zatrudnia native'a tylko dlatego, że jest nativem, a tak naprawdę nie ma pojęcia o nauczaniu.

Martuchap_ce

Postprzez Martuchap_ce » 17 sie 2011, o 14:12

Mam jeszcze pytanie jak waszym zdaniem Leader School prowadzi zajęcia dla 6-latków? A może znacie inne szkoły z ofertą dla takich maluchów?
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Saga

Postprzez Saga » 18 sie 2011, o 00:04

Z tego co wiem mają swój autorski program dopasowany do odpowiedniej grupy wiekowej oparty na piosenkach, historyjkach, odgrywaniu ról, innych zabawach uczących angielskiego a jednocześnie atrakcyjnych dla dziecka.

Dmowski

Postprzez Dmowski » 22 lut 2012, o 18:45

Odświeżę.
Poszukuję opinii na temat Language School na Grobelnej. W miarę aktualnych jeśli to możliwe. Kadra, poziom nauczania, ewentualne dostosowanie się do ucznia, przygotowanie do np. CAE? Czy podchodził ktoś do certyfikatów po tej szkole?

Poprzednia strona

Powrót do Po godzinach