Mateusz napisał(a):Zmieniło się to, że z kawiarni zrobiła się kolejna pijalka, która ma mniejsze obroty niż poprzednio.
Oj zdecydowanie mam odmienne zdanie

Dawno nie byłem w tym lokalu, ale przeczytałem ogłoszenie w ŻP i poszedłem sprawdzić co nowego. Bardzo mocno mnie zaskoczył poziom zmian i dbałość o zadowolenie klienta !!!
Po prostu byłem w szoku jak kelner zwracał się do mnie. Pełna kultura, grzecznie spokojnie, pełna ( WYCZERPUJĄCA ) informacja o asortymencie itd. Po prostu bajka - nigdzie w Pabianicach nie zostałem tak elegancko obsłużony ! A byłem wszędzie ( dosłownie ).
Mają bardzo dobre ciasta, a desery i kawy to czysta poezja. Bogate menu, stale uzupełniane o nowe pozycje a co najlepsze wszystko jest w ludzkich cenach

W lokalu poza tym jest ciepło i bardzo czysto. Wystrój także się zmienił ( na dużo lepsze ).
Jestem też fanem piwek regionalnych z małych browarów. Zawsze kupowałem ulubione pozycje w Łodzi bo w PCE nigdzie nie można było ich kupić. Teraz idę do Siódmego Nieba i mam DUZO większy wybór niż w sklepie w Łodzi, do którego jeździłem ( w podobnych cenach ).
Jest to bardzo, ale to bardzo rewelacyjne uzupełnienie asortymentu. Przychodzę tam codziennie wieczorem, jest sporo ludzi przy stolikach popijających a to kawy, czy piwa i pełna kultura. Muzyczka sobie cyka w tle, jest na tyle cicho, że bez przeszkód można rozmawiać a do tego stary, dużo poprawiony klimat.
Dla mnie rewelacja, też dlatego przychodzę tam codziennie, bo kawke parzą SUPER ( nie piłem lepszej w pce, zwłaszcza latte czy espresso ) i lody z deserami też
Polecam bo odmiana o 180* w stosunku do tego co było, do tego w centrum więc też na plus.