Siódme Niebo

Co robimy w wolnym czasie, co warto polecić...
anelka
Piaski - witamy w piaskownicy

Siódme Niebo

Postprzez anelka » 23 lut 2011, o 14:32

Co sądzicie o zmianach w lokalu ?

Jackonoga

Siódme Niebo

Postprzez Jackonoga » 23 lut 2011, o 16:14

A co się zmieniło?

Maciek
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Siódme Niebo

Postprzez Maciek » 24 lut 2011, o 23:41

dawno nie byłem... właśnie, co tam nowego?
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

anelka

Re: Siódme Niebo

Postprzez anelka » 23 mar 2011, o 15:00

To miejsce troche zdychało i ostatnio jak byłam to bardzo pozytywne zaskoczenie. Wystrój z małymi zmianami pozostał ale asortyment i menu... jest znacznie lepiej ciasto domowa szarlotka na ciepło miażdży pozytywnie. Zauważyłam szisze, ponad 60 różnych piw takich jak śliwkowe, czekoladowe , koloru zielonego niepasteryzowane jakies z lasku z mazur zagraniczne mocne slabe kelner zasypal mnie informacjami LOL i nawet dal do domu jedna butelke gratisowai bardzo ładne(przypominają mi te z galerii łódzkiej na górze) desery lodowe. dalej troche chlodno w lazience ale chyba jeszcze czysciej. a i muzyka im sie powtarza. siedzialam ostatnio pol dnia wiec mialam czas na przemyslenia.

Mateusz

Postprzez Mateusz » 23 mar 2011, o 22:46

Zmieniło się to, że z kawiarni zrobiła się kolejna pijalka, która ma mniejsze obroty niż poprzednio.
Pabianicki Teatr Ognia Na Co-Dzień.

anelka

Postprzez anelka » 24 mar 2011, o 13:30

Co masz na mysli mowiac pijalka ? Ze oprocz tyskiego i lecha jest piwo niedostepne w innych miejscach ? Czy moze desery lodowe ? Jak wczesniej przychodzilam to jak zamawialam zawsze slyszalam nie ma

AFK

Postprzez AFK » 24 mar 2011, o 14:16

Mateusz napisał(a):Zmieniło się to, że z kawiarni zrobiła się kolejna pijalka, która ma mniejsze obroty niż poprzednio.

Oj zdecydowanie mam odmienne zdanie :)
Dawno nie byłem w tym lokalu, ale przeczytałem ogłoszenie w ŻP i poszedłem sprawdzić co nowego. Bardzo mocno mnie zaskoczył poziom zmian i dbałość o zadowolenie klienta !!!

Po prostu byłem w szoku jak kelner zwracał się do mnie. Pełna kultura, grzecznie spokojnie, pełna ( WYCZERPUJĄCA ) informacja o asortymencie itd. Po prostu bajka - nigdzie w Pabianicach nie zostałem tak elegancko obsłużony ! A byłem wszędzie ( dosłownie ).

Mają bardzo dobre ciasta, a desery i kawy to czysta poezja. Bogate menu, stale uzupełniane o nowe pozycje a co najlepsze wszystko jest w ludzkich cenach 8) W lokalu poza tym jest ciepło i bardzo czysto. Wystrój także się zmienił ( na dużo lepsze ).
Jestem też fanem piwek regionalnych z małych browarów. Zawsze kupowałem ulubione pozycje w Łodzi bo w PCE nigdzie nie można było ich kupić. Teraz idę do Siódmego Nieba i mam DUZO większy wybór niż w sklepie w Łodzi, do którego jeździłem ( w podobnych cenach ).

Jest to bardzo, ale to bardzo rewelacyjne uzupełnienie asortymentu. Przychodzę tam codziennie wieczorem, jest sporo ludzi przy stolikach popijających a to kawy, czy piwa i pełna kultura. Muzyczka sobie cyka w tle, jest na tyle cicho, że bez przeszkód można rozmawiać a do tego stary, dużo poprawiony klimat.

Dla mnie rewelacja, też dlatego przychodzę tam codziennie, bo kawke parzą SUPER ( nie piłem lepszej w pce, zwłaszcza latte czy espresso ) i lody z deserami też :D

Polecam bo odmiana o 180* w stosunku do tego co było, do tego w centrum więc też na plus.

eve666

Siódme Niebo

Postprzez eve666 » 25 mar 2011, o 17:42

AFK napisał(a):Jestem też fanem piwek regionalnych z małych browarów. Zawsze kupowałem ulubione pozycje w Łodzi bo w PCE nigdzie nie można było ich kupić.

Ooo nooo proszę bez takich podsumowań. W PCE można takie kupić :)

P.S. Kochani - poza tym na pewno prędzej czy później do Was (czyt. 7nieba) trafimy, nie musicie robić sobie takiej kryptoreklamy :)

AFK

Postprzez AFK » 25 mar 2011, o 19:46

eve666 napisał(a):
AFK napisał(a):Jestem też fanem piwek regionalnych z małych browarów. Zawsze kupowałem ulubione pozycje w Łodzi bo w PCE nigdzie nie można było ich kupić.

Ooo nooo proszę bez takich podsumowań. W PCE można takie kupić :)

W takim razie prosze o namiar na takowy sklep w PCE, gdzie kupie Primatora, Zielone lub Magnusa śliwkowego. Będę wdzięczny.

eve666

Postprzez eve666 » 28 mar 2011, o 17:34

Nasze Browary: ul. Toruńska/róg ul. Moniuszki.
Jeśli nie będzie śliwkowego Magnusa oznacza to, że byłam pierwsza i wszystko wykupiłam.

keczup
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez keczup » 18 kwi 2011, o 14:23

Dokładnie, te browary sa tam gdzie eve napisała... a co do kryptoreklamy to nie znoszę jej do tego stopnia, że na moją wizytę jeszcze troszkę poczekacie. A wystarczyło napisac, że zapraszacie i macie nadzieję, że knajpka po liftingu nam sie spodoba.

pozdrawiam i mimo wszystko życzę sukcesu bo brakuje w naszym mieście miejsc gdzie mozna usiąść

Mateusz

Siódme Niebo

Postprzez Mateusz » 18 kwi 2011, o 15:42

Anelka oraz AFK- od razu widać ;)
Byłem tam kiedyś na chwilę, ale ta cisza panująca w lokalu mnie wyniosła. Czy u was nigdy nie gra tam muzyka, czy ja tylko trafiłem na taki moment?
Pabianicki Teatr Ognia Na Co-Dzień.

Powrót do Po godzinach