Na co warto pojechac do teatru.

Co robimy w wolnym czasie, co warto polecić...
BabaYaga
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez BabaYaga » 27 mar 2010, o 00:03

Chciałabym zaproponować nowy temat = czyli na co warto pojechać do teatru. Wyprawa do Łodzi zawsze jest wyprawą - dlatego warto wiedzieć z góry na co warto pojechać, żeby nie stracić czasu niepotrzebnie.
Warto pojechać do Jaracza na Merylin Mongoł, ale szkoda czasu dla pabianiczanki Żywili Pietrzak. W przedstawieniu "Matematyka miłości" Pani profesor być może była niedysponowana i dlatego jej monodram był pozbawiony dramaturgii, a głos z chrypką nie docierał do widza w dalszych rzędach. Gdyby ktos mnie ostrzegł, ze szkoda jechać na to przedstawienie to byłabym wdzięczna.
Być może temat tego typu będzie ciekawy dla forumowiczów, którzy jeżdżą do teatrów.

Martuchap_ce

Postprzez Martuchap_ce » 29 mar 2010, o 19:21

Zawsze wart jechać na Szalone nożyczki :) Prześwietna komedia, tylko nie pamiętam który teatr to gra :)
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

BabaYaga

Postprzez BabaYaga » 4 kwi 2010, o 07:20

Byłam na "Ślepcach" miało być ambitne przedstawienie według Noblisty - a wyszło jak zawsze. aktorzy recytowali wzniosłe teksty, a widzowie jakoś byli obk, aktorzy kopulowali i jeden miał nawet wzwód i ten wzwód wycelowany w publicznośc i tekst recytowany w uniesieniu przez właściciela wzwodu o, to było coś!!!!! Powiem, ze to dopiero dało emocje i kontakt z widzem. Podsumowanie - "Ślepcy" to awangarda na, która powinien iść wyrobiony teatralnie widz - myslę, ze nie mozna przegapić tego przedstawienia, a wzwód to tylko wypadek przy pracy - widac, ze emocje biora czasami górę.

BabaYaga

Postprzez BabaYaga » 4 kwi 2010, o 07:25

Polecam też "Skrzypka na dachu" cudownie grają i przedstawienie doskonałe - Teatra Muzyczny, natomiast "Ślepcy" to Teatr Nowy - zmiana dyrektora w tym teatrze wyszła mu na dobre - już się cieszę na kolejne przedstawienia. A "Nożyczki" to naprawde doskonałę i mozna je oglądac bez końca - tylko szkoda, ze bilety takie drogie i nie da się iśc na to 10 razy, a warto!!

BabaYaga

Re: Na co warto pojechac do teatru.

Postprzez BabaYaga » 13 maja 2010, o 16:45

Byłam na komedii "Kochanowo i okolice" dla mnie super - warto się na to wybrać - troche inny teatr niż każdy do tej pory - niesamowicie pokazane samo życie, ludzi, którzy w obawie o stratę profitów nie chcieli pokazać prawdziwego oblicza, gdy w końcu pokazali jacy są to ..... ale jak widzę mało kto czyta ten temat i jakoś nie widać chetnych na wpisy.

BabaYaga

Postprzez BabaYaga » 16 maja 2010, o 22:55

Zachęcam każdego na sztukę graną w teatrze Powszechnym „Kochanowo i okolice” jest to sztuka młodego poety i dziennikarza – Przemysława Jurka, który na podstawie własnych przeżyć ją napisał i jest to sztuka dla młodzieży, ale nie tylko - pokazuje jak należy żyć, żeby dojść do celu, że w życiu trzeba iść taką drogą jaka nie kłóci się z własnym wewnętrznym głosem, z własnymi marzeniami. Chociaż w tej sztuce autor pokazał, że najpierw trzeba się zeszmacić, lub być zeszmaconym, żeby w końcu dotrzeć do własnego światełka w tunelu. Sztuka Przemysława Jurka zajęła II miejsce w konkursie młodych talentów zorganizowanym przez „Komediopisanie” i wyreżyserowana przez Aldonę Figurę – genialna sztuka i świetna muzyka – polecam.
Aktorzy zostali wyłonieni z castingu – szukano ludzi, którzy są aktorami, ale potrafią grać na instrumentach – a oni owszem grali trochę, ale w L.O. Do sztuki wszystkiego uczyli się na nowo. Gdy zobaczyli co mają zagrać w końcówce !!!! Włosy stanęły im dęba – ale grają jak zawodowcy , albo lepiej bo na żywo!!! Polecam!!! Metal w ich wykonaniu nawet Nergalowi by się podobał!!!

tomigeminis

Postprzez tomigeminis » 18 cze 2010, o 01:02

BabaYaga napisał(a):Wyprawa do Łodzi zawsze jest wyprawą - dlatego warto wiedzieć z góry na co warto pojechać, żeby nie stracić czasu niepotrzebnie.

Jak już wyprawa to do stolicy na KOTY.
To niezwykła produkcja Andrew Lloyda Webbera oparta na wierszach o kotach Thomasa Stearnsa.
To przeżycie, które zapiera dech o wiele mocniej, niż niejeden film z najnowszymi efektami specjalnymi
Obrazy - fotografie.

Turkus

Postprzez Turkus » 15 lis 2010, o 21:20

Powszechny: Szalone nożyczki i Kolacja dla głupca, a w Jaraczu: Sex, prochy i rock'n'roll
POLECAM!!!

chrupna

Postprzez chrupna » 22 lis 2010, o 21:18

SZALONE NOŻYCZKI-wczoraj byliśmy z mężem,super odlotowa komedia ,baaaaaaardzo polecam :lol:

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 25 lis 2010, o 23:01

"Dziadek do orzechów" w Teatrze Wielkim - dramat, totalna porażka, lepiej zostać w domu
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

Matt81

Postprzez Matt81 » 1 gru 2010, o 00:45

ja polecam, jeżeli ktoś sprowadzi na gościnne występy Teatr Muzyczny z Gdyni z musicalem Spamalot. Byłem w odwiedzinach w trójmieście i byłem na tym przedstawieniu...normalnie 2 godziny 30 minut doskonałego humoru.
My Seo blog - pozycjonowanie stron

zean

Postprzez zean » 17 sty 2011, o 22:52

A mnie "Dziadek do orzechów" się podobał. Uważam, że nie powinno się oceniać w taki sposób: "dramat, totalna porażka, lepiej zostać w domu", jeśli się nie jest krytykiem teatralnym.
Szczególnie bym poleciła "My fair lady" - jeśli ktoś lubi musicale, nie będzie zawiedziony. Znana muzyka, ładna scenografia i piękne głosy. A przy tym wartka akcja i wiele dowcipu. :)

nika

Postprzez nika » 19 sty 2011, o 23:09

Na co? Na co chcesz ...

Powrót do Po godzinach