UWAGA na "Podaj Łapę" przy zamkowej 4 !!!

Pabianice, moje miasto...
maylo
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez maylo » 23 sie 2010, o 21:27

Witam!
Uwaga na przychodnie weterynaryjną " Podaj Łapę" przy ulicy zamkowej 4. Osoby pracujące tam nie potrafią sie obchodzić ze zwierzątkami. Pewnego dnia zaniosłem tam świnkę morską na obcięcie pazurków(świnka ma 6 miesięcy jest baaaardzo potulna), pan za biurkiem poinformował że zajmie się tym jego pracownica. Pani otworzyła koszyczek w którym świnka była przyniesiona i podniosła ja ZA FUTERKO NA GRZBIECIE w taki sposob ze po sekundzie świnka spadła spowrotem do koszyka a futro zostało w rekach tej pani... rozległ sie pisk zwierzątka Pan siedzacy za biurkiem raczył wstac po czym pytając o co chodzi wzruszył ramionami i powrócił do swojego biurka, w tym czasie Pani "lekarka" szybko wyrzuciła pęk sierści do kosza i udała ze nic się nie stało... usługa została wykonana za darmo a świnka do dzis nie może dojść do siebie a wyrwane futro narazie nie odrasta... :( Napewno więcej sie tam nie pojawię z żadnym zwierzątkiem
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 24 sie 2010, o 20:49

No, tak problem, że tam maja praktykantów. Na Moniuszki zresztą też.
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

Owieczka
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Owieczka » 24 sie 2010, o 21:36

Ja ze swoimi zwierzakami tam chodziłam i jakoś nigdy nie narzekałam. Co prawda pani tam przyjmująca ma lepsze podejście do zwierzaków, ale nie znaczy to, że ten pan jest jakimś szczególnie złym człowiekiem.Klinika jak klinika. Nic szczególnie wyróżniającego się.

basket_pce

Re: UWAGA na "Podaj Łapę" przy zamkowej 4 !!!

Postprzez basket_pce » 30 sie 2010, o 23:46

chodzę z psem na Moniuszki, tam jest fachowo i miło :) róg Moniuszki i chyba mielczarskiego, niedaleko żłobka :) polecam
:)

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 31 sie 2010, o 12:59

Lekarz, który tam przyjmuje i jest właścicielem jest o`k i kompetentny. Natomiast też jest całe stado stażystów. Problem polega na tym na ile zabiegi są wykonywane przez lekarza a na ile przez adeptów.

maylo

Postprzez maylo » 31 sie 2010, o 18:18

Witam byłem również na tragutta i na podleśniej i tam obsługa była zupełnie inna... może dlatego ze nie widziałem tam praktykantów...

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 1 wrz 2010, o 11:57

Jest też nowa lecznica na Karniszewickiej 60, lek. Majchrowski. Sprawiał wrażenie sensownego. Widać, że zależy mu na zdobyciu kawałka rynku.

basket_pce

Postprzez basket_pce » 1 wrz 2010, o 16:57

niektórzy myślą, że jak leczą psa to mogą więcej, a to nie tak, za nieumyślne spowodowanie śmierci jest kara, to samo powinno spotkać tych co źle postąpią ze zwierzętami, tyle że bardziej rygorystycznie...
ale nasze prawo od lat jest wadliwe :/
:)

Owieczka

Postprzez Owieczka » 1 wrz 2010, o 23:07

Lecznica przy Traugutta to moim zdaniem pomyłka i nieporozumienie. Woleli amputować łapę psu mojej mamy niż pożądnie go prześwietlić,poskładać do kupy i przepisać antybiotyk - bo w miejsce złamania wdała się infekcja.Dobrze, że mama poszła jeszcze do innej kliniki i tam sie nim odpowiednio zajęli.

77Madzik

Postprzez 77Madzik » 11 lis 2010, o 00:17

NAJLEPSZA LECZNICA W PABIANICACH to PODAJ ŁAPE ul . Zamkowa!!
Lecznica w ktorej lecza doradzają pomagają -czesto bezinteresownie!
Wiele razy pomogli i pomagaja wolontariuszom, gdyby nie lekarze z tej lecznicy, gdyby nie ich fachowość, bezinteresowność i WIELKIE SERCE, wiele kocich i psich istnień by juz nie bylo!

a jak czytam takie wypowiedzi to krew w zyłach mi zawraca!

P.S.
jedyna lecznica ktora moglaby (podkreslam -moglaby) jest na ul Moniuszki.
Obrazek
Jesteśmy odpowiedzialni za to, co oswoiliśmy!!
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

jacek.klej
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez jacek.klej » 22 lis 2010, o 16:27

W podaj łapę mają strasznie "olewacki" stosunek do zwierzaków, wyciągają z boksów za sierść lub łapkę idt. Co z tego, że rozdają darmowe próbki karmy i tak mają je od producentów jako reklamę, przecież sami tego nie zjedzą :twisted:
Za to przy ul. Moniuszki jest Pani doktor Dorota Baranowska, troskliwa, delikatna dla zwierząt i miła.
Można dać wędkę, za rybę już trzeba płacić.

arva

Postprzez arva » 24 lis 2010, o 23:55

Ja nie mam dobrego zdania o tej lecznicy. 3 koty mi wykończyli.
Jednego dałam do sterylizacji z informacją że kot miał wcześniej wypadek i żeby go obejrzeli.
Kot został wysterylizowany ale nie wiem czy ktoś go obejrzał a miesiąc po sterylce okazalo się że kot ma żółtaczkę.Nie wierzę w to że nie zauważyli tego wcześniej. Albo go zarazili albo olali jego stan.
2 kot po sterylce też zdechł. To ma być dobra usługa? Cenią się a efekt zero. Acha pan wet kazał karmić kota puszkami i suchą karmą. Sorki ale coś tu nie gra.

lemon

Postprzez lemon » 26 lis 2010, o 18:52

Faktycznie noż sie w kieszeni otwiera.

Nie ma wg mnie lepszej przychodni w Pabianicach - nie będę tego uzasadniał.
Sam jestem lekarzem (medycyny) i dobrze potrafię ocenić poziom leczenia w różnych miejscach.

Pewnie, że nie ma firm i lekarzy idealnych niemniej jednak są wg mnie najbardziej kompetentni lekarze wererynarii jakich znam.

Osobiście uważam i widze, że łatwo jest kogos opluć w sieci.

"Wykończyli mi 3 koty" pisze nijaka arna - podjełaś kroki prawne? skoro "wykończyli Ci 1 po co nioslaś 2 i 3??"

"miesiąc po operacji miała żółtaczkę nie wierzę, że nie zauważyli" - coż żołtaczka może się ujawnić w 1 dzień ale coż... rozumiem, że wiesz lepiej

a może karmiłaś je do dupy i po to było zalecenie stosowania diet specjalistycznych (puszki, karmy) - jakie były wyniki badań krwi - kto do tego doprowadził - lekarz czy moze nie douczony właściecil który karmi czym popadnie i byle jak najtaniej??

"zarazili kota, olali jego stan"?

Tak czy innaczej przekaże tą wypowiedz zainteresowanym i przypominam, żę nie uzasadnione oczernianie - również tu na forum - jest traktowane zupełnie poważnie i jest również możliwe wytoczenie sprawy o zniesławienie.

Byłaś w tej przychodni? Powiedziałaś co sie stało? Że masz jakies pretensje?
Czy tylko umiesz się produkować tutaj?

lem.

maylo

Postprzez maylo » 28 lis 2010, o 12:48

lemon : Nie twierdzę że lekarz który tam pracuje nie posiada doświadczenia czy wiedzy - gdyby go nie miał nie otworzył by lecznicy . Lecz powinien umiejetnie dobierać sobie personel... Zatrudniając starzystów powinien bardziej zwracać na nich uwagę. Na dzień dzisiejszy moje śwince odrosła już w tym miejscu sierść i czuje się dobrze ale nie zmienia to faktu że 1,5 miesiąca wyglądała jak mała pokraka... i swoje się wycierpaiła (wypiszczała) .

Pozdrawiam.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

lemon

Postprzez lemon » 29 lis 2010, o 17:25

Zgadam się - błędy każdemu sie zdarzają i niewątpliwie tutaj mamy do czynienia z taka sytuacją.

Moje oburzenie : ) bardziej wywołuje wypowiedź arvy.

Tak czy innaczej uważam, (i to mysl zupełnie uniwersalna) że w takich sytacjach nalezy w pierwszej kolejności swoje uwagi, wątpliowści, czy wręcz reklamacje zgłaszać bezpośrednio w pierwszej kolejności zainteresowanym.
Być może zmienią system przyjmowania stazystów? Może wyciągną wnioski i zmienią coś na lepsze?
Jak mają rozwiazać problem skoro nie ma informacji (hey zróbcie cos żeby było lepiej - bo wg mnie to czy to jest nie tak - to sa zawsze dla profesjonalistów ważne wiadomości).

Pewnie, że wymaga to odwagi cywilinej ale znając tą akurat przychodnię nie sądzę aby lekarze tam pracujący byli wobec Twoich uwag obojetni i myslę, że możesz sie miło rozczarować - czy nie warto spróbowac?

pozdrawiam serdecznie
lemon

arva

Postprzez arva » 30 lis 2010, o 23:18

Lemon to jest moje zdanie ale nie musisz być aż tak wulgarny w stosunku do mnie, Nie podoba się moja wypowiedź to jej nie czytaj proste

77Madzik

Postprzez 77Madzik » 1 gru 2010, o 00:30

arva - sorry ale co za prostacka odpowiedz...
cos w stylu - smierdzi? to nie oddychaj
Obrazek
Jesteśmy odpowiedzialni za to, co oswoiliśmy!!
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

jacek.klej

Postprzez jacek.klej » 10 gru 2010, o 15:42

W podaj łapę, byłem trzy razy z kotem.
1. na kastracji
2. na usunięciu narośli z tylnej łapki, po której wet. kazał przyjść na kontrolę za tydzień (zdjęcie szwów)
3. po tygodniu na kontroli, pomimo mojej informacji, że to kontrola po usunięciu narośli wet. sprawdzał bliznę po mosznie. Zdziwił się, że tak szybko się zagoiło (pół roku po kastracji, mnie to nie dziwiło). Znów mu powiedziałem, że kot miał wycinaną narośl i dlatego jesteśmy na kontroli. Wet. nawet nie sprawdził łapy, wpakował kota do nosidełka i powiedział, że jest ok.
Dzień później kot sam sobie szwy zdjął i na tym skończyła się nasz współpraca.
Także nie piszcie, że oni tam są tacy cudowni, bo nie dość, że nie słuchają co się mówi, to tak jak już wcześniej pisałem, nie są zbyt delikatni.

Stażysty żadnego tam nie widziałem.
Można dać wędkę, za rybę już trzeba płacić.

Owieczka

Postprzez Owieczka » 10 gru 2010, o 20:52

jacek.klej napisał(a):i wet. sprawdzał bliznę po mosznie.

Przecież podczas kastracji usuwa się jądra- nie mosznę...Wiem, bo też mam kastrowanego kota. I to właśnie w Podaj Łapę.Leczyłam tam tez inne koty i wszystko było ok. więc nie wiem skąd te narzekania- szczególnie ze strony kogoś , kto nawet nie wie o czym pisze...

ewa
Moderator
Moderator

Postprzez ewa » 11 gru 2010, o 00:52

Ja się zgadzam z opinią, że nie wszytko jest tam OK. Zamotani jacyś Ci lekarze. Ogólnie wywarli na mnie złe wrażenie, co dopiero musiał czuć biedny zwierz.
A Jacek pewnie chciał napisać "na" a nie "po" :)
Ogry są jak Photoshop, Photoshop ma warstwy i ogry mają warstwy...
Obrazek Obrazek

Następna strona

Powrót do Jestem stąd