pomoc w przeprowadzce do Pabianic

Pabianice, moje miasto...
carlos1981
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez carlos1981 » 30 sie 2010, o 14:04

Witam wszystkich
Nie ukrywam że licze na Wasza pomoc
W niedługim czasie wraz z rodziną przeprowadzam sie do Pabianic,w rejon ulic 20 stycznia,Piotra Skargi
Byłem tam może ze 2 razy ale chciałbym abyście mi powiedzieli o przedszkolach szkołach podstawowych w tym rejonie,jakie sa opinie itd
Dzięki za wszelką pomoc

basket_pce

Re: pomoc w przeprowadzce do Pabianic

Postprzez basket_pce » 1 wrz 2010, o 17:04

najlepsze przedszkole to jest Misia Uszatka nr 4 bodaaje na ul. Żytniej, poza tym dobre chyba na bugaju jest jeszcze nr 16, szkoła to tylko nr 17, bo w SP 3 jest moloch i dyrektor z PiS, a to źle wróży ;)
:)

Owieczka
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Owieczka » 1 wrz 2010, o 22:54

W pobliżu jest jeszcze szkoła podstawowa nr.8, ale radzę wybrać SP. nr.17, bo jest zdecydowanie lepsza.

carlos1981

Postprzez carlos1981 » 2 wrz 2010, o 10:11

to widzę ze szkoła nr 17 przoduje ...a dlaczego tam??
tak czy siak szkoła wybrana :one:
a tak z ciekawości zapytam..szedłem kiedyś do polo market,po przeciwnej stronie troszkę dalej jest też jakaś placówka oświatowa??

Bart666

Postprzez Bart666 » 2 wrz 2010, o 20:57

Tak szkoła podstawowa nr.3, chodzilem tam od nowosci czyli 1994, najnowsza szkola, ale czy najlepsza nie wiem.

kszczocik

Postprzez kszczocik » 2 wrz 2010, o 22:04

Witamy w naszym pieknym miescie:-) nie pomoge z dziecmi ale moge powiedziec gdzie jezdzic myc, odkurzac, wyprac, itp auto :D
Pozdrawiam

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 2 wrz 2010, o 23:01

carlos1981 napisał(a):to widzę ze szkoła nr 17 przoduje ...a dlaczego tam??

bo moderator tej strony skończył tą szkołę i wszystkie inne posty są usuwane 8)
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

Owieczka

Postprzez Owieczka » 3 wrz 2010, o 09:09

ja_arek napisał(a):bo moderator tej strony skończył tą szkołę i wszystkie inne posty są usuwane 8)

Jasne Obrazek
JA chodziłam do Ś.p.SP nr 16. To była szkoła...

carlos1981

Postprzez carlos1981 » 3 wrz 2010, o 10:04

a jak z bezpieczeństwem tego rejonu co mam mieszkać,nigdy w zasadzie mnie tam nic złego nie spotkało jak przyjeżdżałem do teściowej
więc chyba nie jest tak źle co??

Bigi

Postprzez Bigi » 3 wrz 2010, o 11:35

Witam
Na ulicy Piotra Skargi 75, Przedszkole nr 15. Będzie bliżej niż do " Misia Uszatka". "Misio" nr.4 to moloch, a nr.15 bardziej kameralne.
Piotr

basket_pce

Postprzez basket_pce » 3 wrz 2010, o 18:02

PM nr 4 jest najlepsze w Pabianicach, nie ma to jak SP3, jest sala zabaw z piłkami dmuchanymi, wiele atrakcji i bardzo dobra kadra :), mam sprawdzone

wymogi są wszędzie takie same i nie ma więcej dzieci niż można, wiec nie ma co nazywać czegoś molochem,
a przedszkole realizuje projekty unijne i ma dzięki temu więcej walorów, dodatkowych atrakcji i zajęć ze specjalistami dzięki kasie z uni :)

basket_pce

Postprzez basket_pce » 3 wrz 2010, o 18:05

Owieczka napisał(a):JA chodziłam do Ś.p.SP nr 16. To była szkoła...

szkoła dyrektora Ostojskiego (PiS) :/

Owieczka

Postprzez Owieczka » 4 wrz 2010, o 01:21

basket_pce napisał(a):szkoła dyrektora Ostojskiego (PiS)

A co to za różnica?Dla mnie liczyła się tylko szkoła jako taka a nie zapatrywania polityczne dyrektora.
basket_pce napisał(a):PM nr 4 jest najlepsze w Pabianicach, nie ma to jak SP3, jest sala zabaw z piłkami dmuchanymi, wiele atrakcji i bardzo dobra kadra , mam sprawdzone

wymogi są wszędzie takie same i nie ma więcej dzieci niż można, wiec nie ma co nazywać czegoś molochem,
a przedszkole realizuje projekty unijne i ma dzięki temu więcej walorów, dodatkowych atrakcji i zajęć ze specjalistami dzięki kasie z uni

Na jakiej podstawie twierdzisz że to najlepsze przedszkole?Wiele lat mieszkałam obok, moje starsze dziecko nawet przez jakiś czas chodziło do tego przedszkola i nie byłam zachwycona- większe przedszkole to więcej dzieci. Więcej dzieci to mniejsza kontrola nad nimi.Pomijając fakt, że kiedy mój syn tam chodził to pani przez pomyłkę :!: zakropliła czymś mu oczy. Chociaż absolutnie nie powinna.
Dla tego moje drugie dziecko zapisałam do małego kameralnego przedszkola, które może jest dalej ale jest dużo lepsze niż duży moloch typu Pm nr. 4 czy PM nr.11.

basket_pce

Postprzez basket_pce » 4 wrz 2010, o 10:13

Owieczka napisał(a): basket_pce napisał(a):szkoła dyrektora Ostojskiego (PiS)

A co to za różnica?Dla mnie liczyła się tylko szkoła jako taka a nie zapatrywania polityczne dyrektora.

basket_pce napisał(a):PM nr 4 jest najlepsze w Pabianicach, nie ma to jak SP3, jest sala zabaw z piłkami dmuchanymi, wiele atrakcji i bardzo dobra kadra , mam sprawdzone

a przedszkole realizuje projekty unijne i ma dzięki temu więcej walorów, dodatkowych atrakcji i zajęć ze specjalistami dzięki kasie z uni

Na jakiej podstawie twierdzisz że to najlepsze przedszkole?Wiele lat mieszkałam obok, moje starsze dziecko nawet przez jakiś czas chodziło do tego przedszkola i nie byłam zachwycona- większe przedszkole to więcej dzieci. Więcej dzieci to mniejsza kontrola nad nimi.Pomijając fakt, że kiedy mój syn tam chodził to pani przez pomyłkę :!: zakropliła czymś mu oczy. Chociaż absolutnie nie powinna.
Dla tego moje drugie dziecko zapisałam do małego kameralnego przedszkola, które może jest dalej ale jest dużo lepsze niż duży moloch typu Pm nr. 4 czy PM nr.11.

to jest moje zdanie i nie musisz się zgadzać, wiadomo zmieniają się czasy i zmieniają się dyrektorzy, to tak jak w firmie, zatrudniamy te osoby które nam pasują i są w tym dobre, tak samo z dyrektorami, zarządzają i albo zostają na dłuzej, albo konkurs wygrywa osoba lepsza.
nie będę się spierał z Tobą, bo to nie jest miejsce do tego, może jakiś lepszy temat wybierzesz do dyskusji, a nie przedszkole czy szkoła :)

Owieczka

Postprzez Owieczka » 4 wrz 2010, o 15:22

basket_pce napisał(a):nie będę się spierał z Tobą, bo to nie jest miejsce do tego, może jakiś lepszy temat wybierzesz do dyskusji, a nie przedszkole czy szkoła :)

Ależ nie musisz :wink: Każdy ma prawo do własnego zdania i własnych doświadczeń.Ja nie polemizuję z Tobą- ja przedstawiam własny punkt widzenia czymś przecież poparty. Absolutnie nie teoretyzuję, bo nie mam takiej potrzeby a ni takiego powodu. Ktoś pytał o przedszkole- więc piszę jak ja to widzę. Może w ten sposób jakoś wpłynę na jego wybór- może nie.W każdym razie staram się pomóc jak mogę.Pół życia, albo nawet 3/4 życia spędziłam w tamtych rejonach to co nie co wiem na ten temat i tylko tyle.A- uwierz mi- nie mam już 15 lat.Za to mam dwoje dzieci w wieku przedszkolno- szkolnym i jedno " w drodze", więc nie plotę bzdur typu
basket_pce napisał(a):szkoła dyrektora Ostojskiego (PiS) :/
.Bo takie rzeczy w edukacji akurat nie mają większego znaczenia.

basket_pce

Postprzez basket_pce » 6 wrz 2010, o 09:03

widzę, ze Owieczka należy do grupy ludzi pokroju Jarosława Kaczyńskiego którego nazywali/nazywają "wiemlep'em" bo on zawsze wie lepiej :) ehhh...

Owieczka

Postprzez Owieczka » 6 wrz 2010, o 11:05

basket_pce napisał(a):Owieczka należy do grupy ludzi pokroju Jarosława Kaczyńskiego

Kurcze jak ja go nie lubię Obrazek( Kaczyńskiego oczywiście) :wink:
Mam tylko swoje zdanie i nic więcej :)

basket_pce

Postprzez basket_pce » 9 wrz 2010, o 19:32

no dobra Owca, hehe

Powrót do Jestem stąd