co z tym parkingiem?

Pabianice, moje miasto...
ar2r
Piaski - witamy w piaskownicy

co z tym parkingiem?

Postprzez ar2r » 20 paź 2011, o 08:58

Czy ktoś może wie co teraz z terenem na którym był parking przy 20stycznia/Waltera Janke. Trwają tam teraz jakieś roboty budowlane. Parking zlikwidowali i teraz nie ma gdzie auta postawić, sznur samochodów zaparkowanych na Waltera, pod blokiem to nawet nie ma co próbować. Czemu spółdzielnia dopuściła do zlikwidowania dodatkowych miejsc parkingowych?

murzyno

Re: co z tym parkingiem?

Postprzez murzyno » 25 paź 2011, o 18:28

Lupus83
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Lupus83 » 26 paź 2011, o 10:42

ar2r napisał(a):Czy ktoś może wie co teraz z terenem na którym był parking przy 20stycznia/Waltera Janke. Trwają tam teraz jakieś roboty budowlane. Parking zlikwidowali i teraz nie ma gdzie auta postawić, sznur samochodów zaparkowanych na Waltera, pod blokiem to nawet nie ma co próbować. Czemu spółdzielnia dopuściła do zlikwidowania dodatkowych miejsc parkingowych?

Miał byc tam parking strzeżony, ale mieszkańcy się zbuntowali więć spółdzielnia się na nich wypięła i sprzedała teren. Teraz zamiast parkingu będzie sklep.
IKP
http://autokacik.pl - tu bywam :)

grojda

Postprzez grojda » 26 paź 2011, o 19:57

Zarząd PSM sprzedał parking przy 20-Stycznia ponieważ uznał, że spółdzielcom parkingi są niepotrzebne.
Za budowanie parkingów odwołano poprzedniego prezesa.
Spółdzielcy nie interesują się tym, co dzieje się w Spółdzielni, dlatego teraz muszą poszukać sobie miejsc parkingowych.

ar2r

co z tym parkingiem?

Postprzez ar2r » 28 paź 2011, o 10:30

Przecież teraz co się dzieje pod blokami to koszmar. Te parkingi pod blokami były projektowane chyba z założeniem, że w jednej klatce kilka rodzin będzie miało auta, a ze względu na tanie szroty z Niemiec to prawie każdy ma swoje cztery kółka, nie ma gdzie zderzaka wcisnąć. Przy okazji nie sądzę żeby "Społem" i "ryneczek" długo wytrzymali taką konkurencję, choć ja w ramach osobistego protestu nie kupie tam nawet batona. pozdrawiam

Lupus83

Postprzez Lupus83 » 28 paź 2011, o 12:49

ar2r napisał(a):Przecież teraz co się dzieje pod blokami to koszmar. Te parkingi pod blokami były projektowane chyba z założeniem, że w jednej klatce kilka rodzin będzie miało auta, a ze względu na tanie szroty z Niemiec to prawie każdy ma swoje cztery kółka, nie ma gdzie zderzaka wcisnąć. Przy okazji nie sądzę żeby "Społem" i "ryneczek" długo wytrzymali taką konkurencję, choć ja w ramach osobistego protestu nie kupie tam nawet batona. pozdrawiam

Norma wg polskiego prawa to z tego co pamiętam 0,7 miejsca/mieszkanie
IKP
http://autokacik.pl - tu bywam :)

rubby

Postprzez rubby » 28 paź 2011, o 16:34

Nie wiem czy dobrze rozumiem?
Zarząd spółdzielni sprzedał spółdzielczy parking i nie macie gdzie parkować?
Chyba wiecie co się robi z takim zarządem, po prostu się go zmienia, chyba, że chcecie płacić zarządowi za takie działania.

Powrót do Jestem stąd