Zakaz Palenia?

Bree
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez Bree » 21 lut 2007, o 14:07

kuba napisał(a):
może trzeba podejść do tego tak jak do picia alkoholu w miejscach publicznych... - no niby nie można pić w miejscach publicznych... ale wtedy knajpa nie jest miejscem publicznym?? nie czaję tego.... czy to oznacza, że barman podaje nam coś co - też szkodzi zdrowiu - i że tego nie powinniśmy pić - bo jesteśmy w miejscu publicznym???

knajpy mają licencje na sprzedaż i serwowanie alkoholu, ławka takiego nie posiada co nie?
a zakaz palenia wynika stąd że samemu nie paląc trzeba się kąpać w dymie, jeść zadymione potrawy i do tego po powrocie do domu nastawiać pranie żeby pozbyć się tego odoru. plus kaszel, podrażnione oczy i szereg innych komplikacji zdrowotnych wynikających z biernego palenia. blablabla
idealnie by było gdyby w kazdym lokalu były wydzielone strefy dla zwolenników przeciwnych opcji ale hę nie zawsze się da. bo mały metraż etc. to już najlepiej niech zbanują całkowicie palenie w knajpach

specjalized
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez specjalized » 23 lut 2007, o 00:26

odpowiednie wentylowanie pomieszczeń by wystarczyło i nie trzeba żadnych wydzielonych pomieszczeń, wiadomo że jak się idzie do baru ze znajomymi to niektórzy palą a niektórzy nie
I'd like to love you but my heart is a sore
I am, I am, I am so yours
Obrazek

ziel_ona

Postprzez ziel_ona » 25 lut 2007, o 09:40

Moim zdaniem w lokalach gastronomicznych powinien byc całkowity zakaz palenia, badz wydzielone miejsce na palarnie, jednak wprowadzanie zakazu w barach i pubach gdzie serwowany jest przede wszystkim brovar => :neutral: nie wydaje mi się to wykonalne. Co do palenia na przystankach...zakazac jak najbardziej.

specjalized

Postprzez specjalized » 7 kwi 2007, o 00:09

ziel_ona napisał(a):Co do palenia na przystankach...zakazac jak najbardziej.

co do tego zakazu to powiem tyle że bardziej od palenia na przystankach przeszkadza mi wyrzucanie petów byle gdzie, przed siebie, za siebie, na chodnik, na trawę, ...jak się spojrzy na niektóre przystanki w Pabianicach to widać same śmieci dookoła a najwięcej tych petów :/
I'd like to love you but my heart is a sore
I am, I am, I am so yours
Obrazek

abyss

Postprzez abyss » 7 kwi 2007, o 15:23

A mnie ludzie, którzy w niezwykle szybkim tempie palą papierosa na przystanku, by zdąrzyć się napalić jak najwięcej nim wsiądą do autobusu. Rzucają go byle gdzie, nie przygaszają. Aż miło, jak potem wchodzą do zatłoczonego autobusu i wszyscy tym oddychają...

Odnośnie jeszcze wcześniejszej rozmowy o paleniu na balkonach. Ci ludzie też rzucają palące się pety byle gdzie, zamiast sobie zorganizować na swoim balkonie popielniczkę. Raz dostałam takim żarzącym się petem w głowę z 3 piętra. Poczułam lekkie uderzenie i sypiące się z mojej głowy iskierki. Nie miałam pojęcia co się dzieje, póki nie zauważyłam na ziemi peta...
Jesteś tym, co potrafisz poczuć, posiadasz tyle, ile umiesz dostrzec
Miej permanentnie rozpostarty umysł i nie zamykaj oczu
Koczuj na smaki, smaki te poczuj

Bosman
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Bosman » 10 cze 2007, o 13:56

A ja już pół roku bez papierosa.
Wcześniej 3 paczki dziennie.
Jak już coś robię to na maxa :512:

Poprzednia strona

Powrót do Jestem stąd