ULOTKI

BOLO
Starówa - witaj starszy forumowiczu

ULOTKI

Postprzez BOLO » 21 mar 2007, o 17:35

jeśli się powtarzam to mnie zlinczujcie lub usuńcie ten post...

Dziś wchodząc z pracy do klatki schodowej "zaatakował" mnie [tfu!] z ulotkami... odepchnął <też nie wiem jak to zrobił :P > i dawaj do roznoszenia na klatce <piętrach> ulotek. Więc grzecznie zwracam uwagę że miejsce ulotek jest w pojemniku w wejsciu i proszę aby je tam zostawił a on mi na to że jak mi sie nie podoba to moge sobie wyrzucić do kosza ale jemu płacą za roznoszenie po mieszkaniach i żebym sie nie przypier... bo to nie moja sprawa....po chwili MNIEJ grzecznie wyprosiłem małolata aby wyszedł z klatki a jeśli chce zostawić ulotki to proszę tu jest ich miejsce... gość wyszedł .... i palnął: JESZCZE SIĘ HU..U ZDIWISZ ILE BEDZIESZ MIAŁ PD DRZWIAMI ULOTEK !!!! :570:

Więc może takie pytanie do RADNYCH czy Oni mogą coś z tym zrobić... czy to bardziej kwestia władz KOCHANEJ PSM :-D

a jak sprawa wygląda u Was??
ioo było was poznac ale albo jestem zbyt głupi aby was zrozumieć albo zbyt mądry aby was cokolwiek nauczyć

jacek.klej

Postprzez jacek.klej » 21 mar 2007, o 22:26

W blokach pomimo domofonów jest pełno ulotek. Na klamkach, na wycieraczkach na skrzynkach na listy itd. Ale co się dziwić skoro ludzie wychodząc z pieskiem lub do sklepu, czy samochodu blokują drzwi do klatki, tak żeby się nie domknęły.
Ale wejść do bloku można też dzwoniąc do przypadkowej osoby i powiedzieć "poczta", wszyscy otwierają. Później dziwią się, że okradli komórki, nasikali na schody, pomazali windę itd.
Polska mentalność "coś co jest wspólne mnie nie interesuje".
Można dać wędkę, za rybę już trzeba płacić.

Rudy
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez Rudy » 23 mar 2007, o 01:14

Mi to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie można się dowiedzieć o wielu promocjach.
Ale powiem wam jedno (napiszę) wy nie zajmujcie się ulotkami w klatce, ale swoimi dziećmi co malują klatki, piją alkohole w niej i wiele różnych rzeczy.

BOLO

Postprzez BOLO » 23 mar 2007, o 11:04

póki co nie mam własnych dzieci <tak mi sie wydaje ;) > ale obiecuje że wychowam je tak jak mnie wychowali moi Rodzice... a wychowali mnie na kulturalnego człowiek...

a ja nie jestem przeciw ulotkom w klatkach schodowych ale we wiatrołapach są specjalne koszyki na to a nie chce mieć pod drzwiami śmieci :neutral:
ioo było was poznac ale albo jestem zbyt głupi aby was zrozumieć albo zbyt mądry aby was cokolwiek nauczyć

jacek.klej

Postprzez jacek.klej » 23 mar 2007, o 14:55

Również nie mam dzieci i nie śpieszno mi po odbiór becikowego :twisted: i zgadzam się z BOLO. Jak ktoś chce to weźmie sobie ulotkę z takiego koszyka.

Ps. jak się ma nieciekawych sąsiadów, to stos ulotek na wycieraczce świadczy o dłuższej nieobecności właściciela i jest zaproszeniem dla złodzieja.
Można dać wędkę, za rybę już trzeba płacić.

Edziulka

Postprzez Edziulka » 23 mar 2007, o 17:28

Sama roznosiłam ulotki, więc wiem, jak to wygląda od strony ulotkarza. Wcale nie jest fajnie mieć kontrolę co jakiś czas i np. opieprz a potem nawet i obciętą kasę za to, że ulotka zamiast na wycieraczce czy klamce leży w pojemniczku g:~ :570:.

Natomiast jako mieszkanka bloku wiem także, że nie jest fajnie mieć stertę kartek pod drzwiami, bo albo tylu się przewinęło ulotkarzy, albo mamy "fajnych" sąsiadów g:|. Ale generalnie jakoś osobiście aż tak bardzo mnie to nie kłuje w oczy i mogę się ten raz dziennie (u mnie na szczęście taka jest częstotliwość rzucania pod drzwi g;)) schylić i podnieść.
A co do sterty u sąsiadów, których dłuższy czas nie ma. No cóż, ja jestem fajną sąsiadką g:okulary i zawsze ze swego piętra zabieram, by właśnie nie było to znakiem dla potencjalnego złodzieja.
"Oto jest MIŁOŚĆ.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie."

[ O'Gangaceiro ]

specjalized

Postprzez specjalized » 2 kwi 2007, o 17:55

tak się akurat składa że wiem conieco o roznoszeniu ulotek (mój kolega roznosi je chyba od 2 lat już... wrzuca je zawsze do kosza albo na grzejnik (pracodawca każe do każdego mieszkania), nie ma aż tyle siły żeby po schodach biegać i każdemu pod drzwi rzucać ulotkę (ma ich do rozniesienie około 3000)

często razem z nim to roznoszę i co do zostawiania otwartych drzwi to mogę dodać że one wcale nie są otwarte, dzwonimy normalnie do domofonu i mówimy że roznosimy ulotki i prosimy o otwarcie drzwi więc już nie gadajcie głupot o zostawianiu drzwi otwartych jak się idzie z pieskiem żeby kupe zrobił na TRAWNIKU

ja bardziej bym się przejmował [tfu!] którzy wieczorami na klatkach przesiadują, pija piwa, jarają zielsko, mażą po ścianach i oklejają wszystko co się da tymi wieśniackimi wlepkami
I'd like to love you but my heart is a sore
I am, I am, I am so yours
Obrazek

abyss

Postprzez abyss » 3 kwi 2007, o 16:44

To ciekawe, że Twój kolega wyrzuca ulotki, które ma roznieść. Podobno pracodawcy sprawdzają, czy aby na pewno zostały rozniesione.
A tak w ogóle to bardzo ciężka praca. Ja mieszkam na czwartym piętrze i ulotki często leżą w połowie schodów na to piętro, bo mało kto ma siłę wejść na samą górę. Wystarczyłoby jednak zostawić na dole, obok skrzynki na listy. Czytaliby zainteresowani. Jednak nie można mieć pretensji do tych, co roznoszą, bo oni chcą zwyczajnie coś zarobić, a zleceniodawcy mają takie wymagania, a nie inne...
Już bardziej denerwuje mnie spam na skrzynce mailowej, na telefon domowy i w komórce.
Jesteś tym, co potrafisz poczuć, posiadasz tyle, ile umiesz dostrzec
Miej permanentnie rozpostarty umysł i nie zamykaj oczu
Koczuj na smaki, smaki te poczuj

Maciek
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Maciek » 3 kwi 2007, o 17:25

abyss napisał(a):Już bardziej denerwuje mnie spam na skrzynce mailowej [...]
polecam gmaila :)
abyss napisał(a):[...] i w komórce.
jeśli masz aktywację w pomarańczowej sieci pod hasłem Orżnąć ;) to sprawę spamu i wszelakich konkursów i promocji załatwia jeden mail do BOKu :D [sprawdzone]
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

abyss

Postprzez abyss » 4 kwi 2007, o 15:11

Maciek napisał(a):polecam gmaila

Dzięki, mam i jestem zadowolona, ale poza tym wciąż zmuszona jestem korzystać z wp, do czasu aż gmail (o ile) da możliwość przekierowania.
Maciek napisał(a):sprawę spamu i wszelakich konkursów i promocji załatwia jeden mail do BOKu

thx, skorzystam :)
Jesteś tym, co potrafisz poczuć, posiadasz tyle, ile umiesz dostrzec
Miej permanentnie rozpostarty umysł i nie zamykaj oczu
Koczuj na smaki, smaki te poczuj

d3m0n

Postprzez d3m0n » 22 maja 2007, o 21:03

Maciek napisał(a):sprawę spamu i wszelakich konkursów i promocji załatwia jeden mail do BOKu

Powiesz mi co napisać w tym e-mailu?
Z góry dzięki.
Obrazek

Maciek

Postprzez Maciek » 23 maja 2007, o 00:32

prosisz o wyłączenie Cie z systemu wysyłki smsów marketingowych w Orange; podajesz do tego dane jak kod abonencki (jesli masz abonament) lub PUK (o ile to jest POP); mozna tez zrobic to w profilu na orange.pl (jesli masz zalozony) - Twój profil --> twój profil w Orange.pl
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

Powrót do Jestem stąd