Pytania - sprawy do zastępcy prezydenta ds. gosp. - techn.

GaCek
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez GaCek » 7 lut 2007, o 09:04

Panie Prezydencie to [i]nie ma się coś dziać. [/i]Podstawą są pieniądze, zarezerwujcie je już dziś, zaplanujcie na ten rok i na kilka lat w przód na zakup po 3-4 autobusów, i tak w efekcie po 8 latach będą 24, a najstarszy z nich bedzie miał ... 8 lat. Jak Miasto nie bedzie odnawialo sukcesywnie taboru to dojdzie do momentu, w ktorym do wymiany beda wszystkie.[/list]
GaCek

jarekc

Postprzez jarekc » 14 lut 2007, o 23:32

Jesli chodzi o autobusy jest wniosek by za 1mln zł kupic kilka uzywanych, ale całkiem sprawnych niemieckich autobusów... pomysl super szkoda tylko, ze chyba trzeba bedzie powiekszyc kredyt komercyjny...

Przepraszam, ze teraz tak rzadko zagladam na forum... mam nadzieje, ze tylko poczatkki sa tak absorbujace... przydalby sie jakis czasopodwajacz...
nie staraj się zrozumieć wszystkiego, bo wszystko stanie się niezrozumiałe... Demokryt

Bosman
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Bosman » 24 kwi 2007, o 20:49

Jarku co ze szkoła położnych?
Widzę ładnie dach tam robią, może byście znaleźli kasę na przeniesienie tam Urzędu Miasta Pabianic.
Motywuję to następująco.

Dla petentów, (zwłaszcza starszych), którzy muszą "latać" między jednym urzędem a drugim była by to wspaniała rzecz.
Po drugie lepszy parking, tu przed UM, nie ma jak się czasem zatrzymać.
Kolejna sprawa na dole tej szkoły położnych można by stworzyć posterunek policji, ewentualnie straży miejskiej, obok jest park, jest muzeum gdzie co trochę kradną rynny jest to jeden z głównych punktów miasta bardzo niebezpieczny w nocy.
Wracając do Urzędu możliwe że by się zmieścił tu jeszcze jakiś inny urząd, choćby wydział działalności gospodarczej, czy może wydział geodezji z Kościuszki.

Bynajmniej można to wykorzystać na wiele, ale to wiele rzeczy.

jarekc

Postprzez jarekc » 9 maja 2007, o 22:12

Niestety cały budynek już dość dawno został sprzedany...
A prawdą jest, że przydałoby się umieścić urząd w jednym miejscu...
Ale budowa, czy też przeprowadzka urzędu napewno nie należy do najważniejszych spraw może za jakieś kilka lat...
nie staraj się zrozumieć wszystkiego, bo wszystko stanie się niezrozumiałe... Demokryt

Bosman

Postprzez Bosman » 9 maja 2007, o 22:52

jarekc napisał(a):Niestety cały budynek już dość dawno został sprzedany...

Nawet nic nie wiem, a kto to kupił?

Aleksander

zieleń miejska

Postprzez Aleksander » 25 maja 2007, o 00:13

Rozpocząłem nowy temat "zieleń miejska a samochody" w części "Jestem stąd", a miało to być pytanie do zastępcy prezydenta - niestety brak praktyki w poruszaniu się po jakimkolwiek forum internetowym spowodował, że mój temat nie znalazł się tam gdzie powinien i końcowe pytanie "poszło" w próżnię. Jeżeli zainteresuje pana treść wymienionego tematu z ciekawością oczekuję na pańską odpowiedź.

Poprzednia strona

Powrót do Jestem stąd