Najlepsze kanajpki i dania w Pabianicach!!

k.rakowski
Piaski - witamy w piaskownicy

Najlepsze kanajpki i dania w Pabianicach!!

Postprzez k.rakowski » 10 sty 2007, o 15:16

Temat dla łasuchów - jakby nie było - kulinaria to część naszego życia - bardzo ważna ;-) . Jakie są wasze ulubione knajpki w Pabianicach lub okolicach - a w nich jakie dania są godne uwagi - ja polecam kaczuszkę w żurawinie w Orionie czy cielęcinie w borowikach w Salemie, a o kluseczkach i wołowinie w sosie piwnym w Galerii nie wspomnę ;-)

abyss
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez abyss » 10 sty 2007, o 18:49

Dzisiaj miałam okazję być w Pierogowie na 20-Stycznia. Genialne są ręcznie robione pierogi z pieca, choć ich cena nie jest zachęcająca. Pyszne kruche ciasto jest obficie wypełnione farszem. Ich smak na długo zostanie w mojej pamięci :) Do tego przed drzwiami knajpki siedzi ciągle uroczy rudy kot, który także wyczekuje smakołyków od kucharzy :)
Jesteś tym, co potrafisz poczuć, posiadasz tyle, ile umiesz dostrzec
Miej permanentnie rozpostarty umysł i nie zamykaj oczu
Koczuj na smaki, smaki te poczuj

Maciek
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Maciek » 10 sty 2007, o 19:36

rzadko jadam coś innego na mieście niż...

:arrow: pizzę [...] kiedyś za najlepszą uważałem właśnie tą serwowaną w Salemie na ryneczku (teraz jest tam ta pierogarnia); potem przenieśli asortyment do głównego lokalu więc jedynym wygodnym rozwiązaniem był dowóz do domu ale smak pozostał ten sam, jednak od listopada Salem nie prowadzi już pizzy (wielka szkoda) :( :( i szczerze mówiąc nie wiem który lokal mógłby mu dorównać...
najbliżej tego jest teraz Vera (za najlepsze sosy, ale mały lokal) i Da Grasso (mowa oczywiście o lokalu na Moniuszki, bo ta "wersja" wcześniejsza z piasków to była porażka). Z drugiej strony Da Grasso lubi się mylić w zamówieniach do domu (ilość i rodzaj sosów albo dodatkowy ser który nie był zamawiany).

:arrow: Nie pogardzę też shoarmą w Sphinxie. Ale pizzy tam nie ruszajcie!

:arrow: smaczne kurczaczki i super frytki są w lokalu na Zamkowej, w budynku Domina (MaxChicken czy coś takiego, nie pamiętam dokładnej nazwy); do tego sympatyczna obsługa ;)

Bosman

Postprzez Bosman » 10 sty 2007, o 19:41

Ja rzadko jadam poza domem, bardziej poza domem wypijam z 10 kaw :lol:
Ale jak w Pabianicach to polecam kurczaka z rożna z pod sdh-u. 8)

Renka

Postprzez Renka » 10 sty 2007, o 23:05

Jeśli ktoś lubi słodycze, to polecam kawiarenkę na rogu Nawrockiego i 20 Stycznia. Najlepsze ciasta w mieście: rodzynkowe, sernik z rosą, makowiec, kokosowe... rewelacja. I herbatę: Joga Tee z lukrecją, imbirem i innymi przyprawami 8)
Uwielbiam też pierogi z Pierogowa (szpinak z mozarellą lub kapusta z grzybami) Palce lizać.
A Jeśli ktoś ma ochotę na pierogi z serem, powinien iść do Piemontu. Superdelikatne ciasto!
Jeśli pizza to tylko z Vegi (węgierska lub wegetariańska z pomidorami i porem). Ewentualnie PizzaPab i pizza z serem pleśniowym.
Dla tych, którzy się odchudzają polecam owoce w Mocce. Polewają je ajerkoniakiem :) Pychota :lol:
A jeśli smażony łosoś to tylko z Tawerny Zagłoba. Nie ma lepszego w Pabianicach. I pieczone ziemniaczki.
"Ten tylko czuje się zaatakowany, u kogo można coś zaatakować"
lama Ole Nydahl

Sebastian

Postprzez Sebastian » 10 sty 2007, o 23:33

abyss napisał(a):Dzisiaj miałam okazję być w Pierogowie na 20-Stycznia. Genialne są ręcznie robione pierogi z pieca, choć ich cena nie jest zachęcająca. Pyszne kruche ciasto jest obficie wypełnione farszem. Ich smak na długo zostanie w mojej pamięci :) Do tego przed drzwiami knajpki siedzi ciągle uroczy rudy kot, który także wyczekuje smakołyków od kucharzy :)

POPIERAM POPIERAM POPIERAM !!!
NAJLEPSZY SMAK W PABIANICACH !!!
KTO NIE BYł W PIEROGARNI NA 20 STYCZNIA NIECH TAM IDZIE JAK NAJSZYBCIEJ !!!

MNIAM ... śLINKA CIENKIE NA SAMą MYśL ...
Prawo i Sprawiedliwość - WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE !!!

BOLO

Postprzez BOLO » 11 sty 2007, o 01:47

hmmm

po pracy: na szybko to payda i dalej w droge do domu
pizza: dawnie SALSA teraz VERA nigdy DaGrasso

woel sam sobie gotować... zapraszam ;pp
ioo było was poznac ale albo jestem zbyt głupi aby was zrozumieć albo zbyt mądry aby was cokolwiek nauczyć

abyss

Postprzez abyss » 12 sty 2007, o 12:15

Odnośnie PizzaPab polecam tamtejszą lasagne. Porcja jest ogromna, ale można zamówić np. bez mięsa, jeśli ktoś nie jada. Polecam zamawianie lasagne z dostawą do domu, jest wtedy smaczniejsza. Może to kwestia pieczenia w folii alumioniowej zamiast naczynia? I jeśli jużzamawiacie, a jesteście sredniej postury, to polecam zjeść z kimś na pół.

Elmirka

Postprzez Elmirka » 21 sty 2007, o 01:00

A ja, mimo tego, że lubię różnorodne potrawy, uwielbiam wprost, zjeść czasem pizzę! Gdzie wg Was jest najlepsza w Pabianicach pizzeria? Wiem, że już taki temat się pojawił, ale może jakieś wnioski, czemu tu jest dobra, a tam zła.
Podam przykład: Sphinks - pizza niezbyt, ale najgorszy jest tam tuńczyk, smakuje jak sardynka z puszki, może jakby zmienili, to mniej wybredni goście by ją jedli.
Czuję, że budzi się we mnie zwierzę. Niestety, to chyba leniwiec.

Maciek

Postprzez Maciek » 21 sty 2007, o 01:36

pojawił się temat pizzy i to w tym wątku ;) a na pierwszy rzut oka potwierdza się że Sphinx ma słaby ten produkt :?

no i powtórzę się:
Vera - dobre sosy (szczególnie czerwony); sama pizza raz lepsza raz gorsza
Da Grasso - lubię lokal bo jest duży, w zamówieniach do domu bywają pomyłki (jak dotąd na moją korzyść); pizza statystycznie lepiej wypieczona niż ta w Verze :D
Pizza Pub - najbardziej dla mnie przyjazny lokal, jednak pizza - no cóż - jak wiadomo - to jest zupełnie inny standard ciasta i ogólnie całego "placka" - jednym odpowiada innym nie; zjem aczkolwiek nie zawsze bo się nadaje na taki mniejszy głód (rozmiary również nie są standardem) no i duży minus za jakość sosów i ich brak w standardzie (głupie dopłaty);

Elvis

Postprzez Elvis » 21 sty 2007, o 11:55

a ja uwielbiam Vege.... za najlepsze wg mnie sosy a w szczegolnosci czosnkowy.... za mily wystroj loklu (choc mogl;by byc wiekszy) i za pizze....ktora hmm wg mnie jest najlepsza . Dorownuje jej tylko Da Grasso
Uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet bywa sliski...
// www.fiestaklubpolska.pl //

kaskana

Postprzez kaskana » 9 lut 2007, o 01:10

tak jak Elvis :arrow: Vega i jeszcze raz Vega ;) - jak zamawiam to tylko tam :) a ten sos czosnkowy - pychotka :D, co do lokalu to rowniez przyjemny :) ładniejszy niż poprzedni, ale poprzedni miałam 5 min od domu, a teraz jakieś 20 min piechotą.

PizzaPab - też mi pizza smakuje, lasagne również - ja jestem łakomczuch i raczej całą bym spokojnie zjadła :)

Elvis

Postprzez Elvis » 9 lut 2007, o 13:08

kaskana napisał(a): co do lokalu to rowniez przyjemny :) ładniejszy niż poprzedni, ale poprzedni miałam 5 min od domu, a teraz jakieś 20 min piechotą.

ja mialem 3min od domu :):D
Uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet bywa sliski...
// www.fiestaklubpolska.pl //

Soul

Postprzez Soul » 9 lut 2007, o 15:47

Najlepsza pizza, jaką jadłem to była dawno temu w Dybkinsie na Bugaju, co prawda była mała, ale było mnóstwo składników i były świeże.

Vera niektóre pizze mają całkiem dobre ale czasami ciasto jest jakieś takie kwaśne i nie polecam zamawiać tam pizzy z pieczarkami :|

Vega według mnie ma najlepsze pizze w Pabianicach, ale na dowóz strasznie długo się czeka.

W Salsie lubią się mylić często w składnikach i okazuje się, że dostajemy nie to co zamówiliśmy.

Pierożki z Pierogowa są przepyszne, ale rzeczywiście ceny są dosyć wysokie.

W Pizza Pubie polecam sałatki z chlebkiem czosnkowym i lazanie można nawet zamówić sobie do niej piwko :D

Mc Chicken który znajduje się w "Dominie" oferuje całkiem syty zestawik za 10 zł w którym są bodajże kartofelki w panierce 6 udek kurczaka i sałatka, plus dwa sosy jeden do sałatki i jeden do kurczaczka za tą dychę najadłem się jak nigdy, naprawdę niezły obiadek.

Jedno z miejsc, które zeszło na psy to Remiza piwo jest rozcieńczane z wodą chyba 50/50 a w dodatku ceny są z kosmosu.

Jest jeszcze jedna pyszna rzecz (dla wielbicieli Fast Food'ów) niedaleko ryneczku na bugaju w budce z Hamburgerami możemy dostać Knyszę jest naprawdę pycha i kosztuje tylko 6 złociszy.

kaskana

Postprzez kaskana » 9 lut 2007, o 15:58

Soul napisał(a):Najlepsza pizza, jaką jadłem to była dawno temu w Dybkinsie na Bugaju, co prawda była mała, ale było mnóstwo składników i były świeże.

o tak :!: zapomniałam o tym miejscu napisać

Btw co to knysze ??[/b][/quote]

Soul

Postprzez Soul » 9 lut 2007, o 16:50

kaskana napisał(a):Btw co to knysze ??[

Knysza: Wielka BUŁA, mnóstwo sałatek ketchupik i majonez (jak w hamburgerze) i chyba najważniejsze duży Kotlecik albo Gyros.

Nie przekonasz się dopóki nie spróbujesz :D

P.S. Proponuje zacząć od wyjadania sałatek widelczykiem :D
P.S.2 Zawsze zastanawiałem się jak oni robią te kotlety ze są takie pulchne i miękkie.

abyss

Postprzez abyss » 9 lut 2007, o 17:13

Soul napisał(a):Zawsze zastanawiałem się jak oni robią te kotlety ze są takie pulchne i miękkie.

Tak na prawdę, to nie chciałbyś wiedzieć ;)

Odnośnie Dybkinsa to była moja ulubiona pizzeria. Był świetny wystrój, zwłaszcza to akwarium w starym telewizorze. Natomiast pizza wg mnie miała niesamowicie dużo składników, zwłaszcza wiejska. W zasadzie nie było czuć nawet smaku ciasta. Jedyny minus to to, że nie miał kto rozwozić tej pizzy i co się dzwoniło, to człowiek odkładał słuchawkę rozczarowany. Fajnie przynajmniej, że tawerna im się trzyma i jest smacznie :)

kaskana

Postprzez kaskana » 9 lut 2007, o 20:34

Soul napisał(a): Wielka BUŁA, mnóstwo sałatek ketchupik i majonez (jak w hamburgerze) i chyba najważniejsze duży Kotlecik albo Gyros.

Nie przekonasz się dopóki nie spróbujesz :D

o to chętnie zjem :) lubię gyros ;))

P.S.2 Zawsze zastanawiałem się jak oni robią te kotlety ze są takie pulchne i miękkie.

jak pracowałam przy tym to widziałam jak oni to robią - i dzięki temu nigdy tego nie zjem już ;) ten tłuszcz co masowo spływał po tym "czymś" był najokropniejszy :x

Bree

Postprzez Bree » 9 lut 2007, o 22:27

Payda :P

jacek.klej

Postprzez jacek.klej » 11 lut 2007, o 18:43

Z pizzerii to tylko Vega :!:
Kiedyś jeszcze dobry był Pizza Pub, ale jak zaczęli wrzucać na pizze tuńczyka z puszki i ostrygi z muszelkami, a ciasto zrobiło się kluchowate, to już tam nic nie jadam.
Polecam też pieczone ziemniaczki z MaxChicken'a :D zawsze poprawiają mi humor.
Można dać wędkę, za rybę już trzeba płacić.

Następna strona

Powrót do Jestem stąd