40.000 zł dla szkoły prywatnej

Michał
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez Michał » 3 lut 2007, o 10:16

Maciek napisał(a):a do tego bardzo pobożny... to może być przedstawiciel tylko jednej partii... rządzącej :P ok, już się zamykam co by nie wskrzeszać ognia niepotrzebnie :)

Maciek używaj sobie na osobie, a nie partii. Mamy z Renatą bardzo podobne zdanie o tym człowieku... :wink:
A poza tym powtarzam, że PSM należy rozbić na mniejsze spółdzielnie.

jacek.klej

Postprzez jacek.klej » 7 lut 2007, o 16:08

Jak czytam te wypociny pana Lelonka to mnie ogarnia śmiech.
1. Czy szkoła niepubliczna przekazuje zyski do kasy miasta, czy raczej na konto właściciela?
2. Skąd są pieniądze na stypendia? Czyżby były przyznawane z pieniędzy MEN?
3. "(...)Studenci pracujący bądź ich rodzice są płatnikami "kasy miejskiej". Uważam, że im także należy się kwota z budżetu. To są także ich pieniądze, a nie tylko "nasze".(...)" Pan L. pewnie chciał napisać "moje, a nie tylko Wasze".
Paranoja, jakoś nie ma pieniędzy na wymiana okien w szkołach, dzieciaki w zimnie się uczą. To przecież też pieniądze rodziców tych dzieci, a nie tylko "nasze".
4. Czy pan L. chciałby żeby miasto sponsorowało reklamy jego uczelni? Śmiech na sali :!:

Rozumiem, że pan L. chce dopilnować swojego biznesu i chce na nim zarobić jak najwięcej, ale czeku kosztem miasta?
Można dać wędkę, za rybę już trzeba płacić.

Michał

Postprzez Michał » 7 lut 2007, o 16:38

Powtarzam, że samorząd pabianicki w wystarczającym stopniu pomaga Panu Lelonkowi. Jako powiat udostepniamy mu budynek dawnej Budowlanki i to nieodpłatnie. W normalnych warunkach buliłby za to po 10 zł za m2.
Ja osobiście jestem przeciwny dawaniu mu kasy. Szkoła ta nie jest publiczną, a poza tym szkoły wyższe znajduja się w gestii marszałka, niech pisze do Sejmiku.
Tak nawiasem mówiąc: ktos tu pisał o prestiżu :)) A jaki to wielki prestiz taka szkoła.
A poza tym powtarzam, że PSM należy rozbić na mniejsze spółdzielnie.

jacek.klej

Postprzez jacek.klej » 7 lut 2007, o 17:15

To oni mają budynek za darmo? No to już jest przegięcie dawać im jeszcze pieniądze.

W łodzi przy czesnym 320 PLN miesięcznie od studenta wykładowca matematyki z tytułem dr zarabia 100 złoty na godzinę w weekendy (wygadał mi się, ale to było dwa lata temu). To raczej nie jest mało i jakoś nie przewiduje, że w Pabianicach dużo gorzej się zarabia.

Pan L. powinien się wstydzić tego, że chce jeszcze jakieś pieniądze :!: No chyba, że ma coraz mniej chętnych do studiowania w tej "renomowanej uczelni". :twisted:

Edziulka

Postprzez Edziulka » 7 lut 2007, o 17:53

A ja mam pytanie - czy ta "darownizna" na pabianicką WSHE była już omawiana podczas sesji rady? Jak tak, to jaki jest jej rezultat? Jak nie - kiedy będzie?
"Oto jest MIŁOŚĆ.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie."

[ O'Gangaceiro ]

Soul
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez Soul » 7 lut 2007, o 18:12

jacek.klej napisał(a):To oni mają budynek za darmo? No to już jest przegięcie dawać im jeszcze pieniądze.

No popatrz a ziemia pod budowy kościołów też jest dawana nieodpłatnie.
Najlepiej pobudujmy same kościoły w Pabianicach a szkoły niech pozamykają, bo po co ludzie mają się uczyć.

Ale co do tych 40.000 to przeznaczyłbym to lepiej na remonty dróg, rozbudowę hali sportowej.
A jeśli tak bardzo chcą wydać to na szkołę to niech dadzą te pieniądze szkołom państwowym.

GaCek

Postprzez GaCek » 9 lut 2007, o 11:29

Hej, a może by mi ktoś powiedział, kto tam się uczy. Może są jakieś znane nazwiska i wszystko się wyjaśni? Jeżeli już dawać to na konkretny cel, a nie na "przejedzenie"...
GaCek

jacek.klej

Postprzez jacek.klej » 11 lut 2007, o 18:14

Soul napisał(a):
jacek.klej napisał(a):To oni mają budynek za darmo? No to już jest przegięcie dawać im jeszcze pieniądze.

No popatrz a ziemia pod budowy kościołów też jest dawana nieodpłatnie.
Najlepiej pobudujmy same kościoły w Pabianicach a szkoły niech pozamykają, bo po co ludzie mają się uczyć.

Jeśli mohery dają kasę na kościoły z własnej woli, to tylko ich głupota. Ziemia pod kościoły też powinna być sprzedawana tak jak pod inne budynki.

keczup

Postprzez keczup » 11 lut 2007, o 20:00

Cała ta szkoła to jeden wielki wałek :lol: A lelonek nie pamieta juz kłaniajac sie tak głeboko w pas klerowi jakie miał poglady jeszcze kilka lat temu :lol:

Anmala

Postprzez Anmala » 13 lut 2007, o 14:06

40 tys. to jest trochę grosza. Może podpowiemy naszym miejskim gospodarzom, gdzie można je wydać rozsądniej?
Do września jeszcze trochę brakuje, ale... jak słyszałem - Komitet Mundur(k)owy - gimnazjaliści znaczy się, już myślą o petycji do Pana Prezydenta w sprawie dofinansowania usług krawieckich :wink:
Mają swoje racje. Skoro jedna Mądra Głowa co i rusz funduje nam swoją wynalazczą twórczość, to niech i miejscowe Głowy też pomyślą, co z tym fantem?

jacek.klej

Postprzez jacek.klej » 27 lut 2007, o 17:24

I nie będzie kasy na prywatną szkółkę.
Nici z planów pana L. na wycieczkę po Karaibach :twisted:

kryshol

Postprzez kryshol » 27 lut 2007, o 17:37

jacek.klej napisał(a):I nie będzie kasy na prywatną szkółkę.
Nici z planów pana L. na wycieczkę po Karaibach :twisted:

No i bardzo dobrze :wink:
"Musicie być mocni mocą miłości, która jest potężniejsza niż śmierć.."

Poprzednia strona

Powrót do Jestem stąd