Stacja Kontroli Pojazdów

Tematy o naszych drogach, komunikacji i wszystkim co jeździ...
Maciek
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Stacja Kontroli Pojazdów

Postprzez Maciek » 19 maja 2009, o 11:16

Witam, którą stację kontroli pojazdów byście polecili?

Zależy mi na "nieodfajkowaniu" przeglądu okresowego tylko rzetelnym sprawdzeniu (mimo że wiem że stan techniczny auta jest b.dobry)
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

sonia

Postprzez sonia » 19 maja 2009, o 11:26

Siostra od dawien dawna robi przegląd przy Strzelnicy (zaraz obok motelu Lukas).
Są w porządku,zawsze powiedza co do wymiany,światła wyregulują - byłam z nia nie jeden raz przy kontroli i powiem,że nie odwalają swojej roboty ;).Jeszcze w zeszlym roku cena - 100 zł i gratis torba na zakupy :]
I jeśli miałabym urodzić się znów - to tylko w Polsce i tylko TU.

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 19 maja 2009, o 11:40

Normalny przegląd jest w Chechle II na Kosobudzkiej.
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

Blade
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez Blade » 20 maja 2009, o 08:40

Moge polecić "Fiestę" w ksawerowie. To okręgowa stacja kontroli, więc sprzęt do diagnozy maja pierwsza klasa. na pewno "nie odwalają" roboty. A kaazdy przegląd sygnowany breloczkiem, kamizelką odblaskową lub czekoladką :mrgreen:
Nie wiem Soniu jak teraz jest koło strzelnicy, ale jak siegne pamięcią kilka lat wstecz kiedy tą stację zwiedzałem, to :
- każda kontrola kończyła się regulacją świateł :twisted: gdyż chyba wtedy posiadali tylko to, jako jedyne urządzenie diagnostyczne na warsztacie
- pan kontrolujący łaził w kanale pod autem i na opuszczonym podwoziu sprawdzał luzy na kole :roll:
- a poprawienie skorodowanej tabliczki znamionowej nadwozia w moim ówczesnym golfie skończyło się na pospawaniu kielicha od amortyzatora.... czego nie zamawialem :evil: a w wyniku czego auto później koślawo się prowadziło. No ale stacja dopuściła do ruchu, bo co u nich dłubane to było zgodne z nomenklaturą :wink:
później już ich nie odwiedzałem. może teraz jest inaczej, ale uraz z wieku dziecięcego mi pozostał :mrgreen:

sonia

Postprzez sonia » 20 maja 2009, o 08:54

O właśnie Ksawerów też jest ok tam też kiedyś robiła przegląd.
Wiesz...ja kierowcą nie jestem sugeruje się jedynie opiniami innych,których uważnie słucham.Samochody lubię,lubię grzebać patrzec podziwiać lecz nie jeżdzę bo mi to do szczęscia na razie nie potrzebne.Teraz przy Strzelnicy jest troche inaczej ;) reguluja światła też :P a bywały momenty kiedy siostra obawiała się,że przeglądu nie przejdzie no ale to na starej renówce gdzie wszystko się sypało (mówię Wam,nie kupujcie auta od rodziny) teraz po wypadku zmieniła fure i ten to pojeeeeeeeździ :P
I jeśli miałabym urodzić się znów - to tylko w Polsce i tylko TU.

enti

Postprzez enti » 20 maja 2009, o 15:15

polecam fieste w ksawerowie ja tam robie przeglady i jestem zadowolony godne polecenia

Jendrula

Re: Stacja Kontroli Pojazdów

Postprzez Jendrula » 19 wrz 2011, o 08:05

zobacz sobie na tej stronie
http://www.motobadania.pl/
ja byłem już na wielu stacjach w naszych regionie i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby pracownicy nieprofesjonalnie podchodzili do swojej pracy

Powrót do Cztery koła i nie tylko