ja_arek napisał(a):Ja tylko nie mogę zrozumieć dlaczego do ludzi nie trafiają proste argumenty finansowe, że koszt jest absurdalnie wysoki w stosunku do możliwości budżetu naszego miasta?
Ja za to nie potrafię zrozmieć, dlaczego ludzie nie potrafią spojrzeć dalej niż rok do przodu.
To co jest tańsze na teraz nie znaczy, że jest tańsze na jutro. T
kiedy i dokąd? O.o ...
77 minut busem na trasie Dw.Fabryczny - Waltera Jankego, w zeszłym miesiąciu.
Moja siostra jechała autobusem 90 minut na powyższej trasie w tym miesiącu.
W godzinach szczytu zejście poniżej godziny zdarza się rzadko.
Chcesz mieć świeższe dane, mogę poobserwować o której przyjeżdżają autobusy - widzę ulicę z okna.
Akurat jestem na zwolnieniu. Zresztą moja rodzina codziennie korzysta z PKS i wiem ile się jeździ...
Czyli PKSem na pewno nie dłużej niż 45-50min - tyle jechał stojąc w korku przy ikei, czyli tam gdzie teraz jest piękna gładka droga...
Pisałeś o relacji Dw.Fabryczny - Roweckiego/Bugaj, a nie Politechnika - Roweckiego/Bugaj.
Widzę, że nie korzystasz z autobusów, tramwajów, czy nawet busów, a doskonale wiesz, ile się nimi jeździ.
Z Polibudy do Warszawska/Kapliczna 46 dojechałoby w 38 minut + 10 minut dojścia = 48...
Ważne jest też to, co będzie się działo, gdy PORT Łódź ruszy na całego. To rondo ma niby dwa pasy, ale jak wjeżdża cieżarówka lub autobus to drugi pas jest fikcją...
Oby nie okazało się (a wszystko za tym przemawia) że przejazd tamtego odcinka zacznie zajmować naprawdę dużo czasu.
Po drugiej stronie IKEI - jadąc przez Ksawerów właśnie w stronę Łodzi prędkość jest widocznie ograniczana przez jadące samochody (brak swobody ruchu). A to sygnał, że dochodzimy do krytycznego natężenia ruchu, po przekroceniu którego prędkość przemieszczania się samochodów drastycznia spada.
Polecam wysłuchać to, co ma do powiedzenia w sprawie ruchu drogowego (w Warszawie) autorytet w dziedzinie
inżynierii ruchu, prof. Wojciech Suchorzewski z Politechniki Warszawskiej.
Mniejsze korki już byłyhttp://www.tvnwarszawa.pl/28415,1620532 ... omosc.html