OC w Pabianicach

Tematy o naszych drogach, komunikacji i wszystkim co jeździ...
tatamad
Piaski - witamy w piaskownicy

OC w Pabianicach

Postprzez tatamad » 31 lip 2009, o 16:02

Gdzie można najtaniej ubezpieczyć samochód w Pabianicach? Pytam, bo niedługo skończy mi się ważność mojego OC i chciałbym zaoszczędzic trochę czasu. Ofert na rynku wiele i nie uśmiecha mi się sprawdzanie wszędzie i porównywanie w nieskonczoność. Narazie sprawdziłem w PZU i Avivie. Zaproponowano mi 763 zł i 1624 – jak dla mnie stanowczo za drogo. Szukam czegoś do 600 złotych – o ile z 30 procentami zniżek jest to mozliwe...

Siemoslaw
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez Siemoslaw » 31 lip 2009, o 16:13

wysokość oc zalezy nie tylko od znizek ale tez od wieku , pojemnosci silnika i jesczce paru innych czynnikow.

Jak chcesz to sproboj przejsc sie do agencji ubezpieczeniowej na zamkowej 58 na "zielonej gorce" przy postoju taksowek.

tam maja dosc tanio :)

proponuje tez Link 4 sprobowac , zadzwonic i na szybko powinni wycenic , albo zrobic to samemu przez internet , nie wiem jak kiedys ale jakis czas temu przy zamowienie na stronie dawali 10 % zniki dodatkowo.

znalazlem tez niedawno na allegro takie cos :
http://moto.allegro.pl/item698792423_oc_najtaniej_od_170_zl_za_rok.html

napisalem do nich emaila z prosba o wycene niestety nie odpisali :evil:

ale mozesz sprobowac :)
"piwko w kufelku nie może długo stać , jedno , drugi a potem jeszcza dwa " :)

MariuszR

Re: OC w Pabianicach

Postprzez MariuszR » 31 lip 2009, o 16:28

tatamad napisał(a):Gdzie można najtaniej ubezpieczyć samochód w Pabianicach? Pytam, bo niedługo skończy mi się ważność mojego OC i chciałbym zaoszczędzic trochę czasu.

W necie, szybko, tanio, wygodnie:)

Sprawdz CU, LibertyDirect, AXA, w PZU jeśli autko młodsze niż 10 lat też można przez internet ubezpieczyć

Ja w LibertyDirect za swoje płacę 330 zł/rok (silnik 1.4, pełne zniżki)

Elvis

Postprzez Elvis » 1 sie 2009, o 17:09

ja polecam MTU . ford `97 poj. 1242cm3 , 60% zniżek -> 250zł na rok
Uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet bywa sliski...
// www.fiestaklubpolska.pl //

eve666
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez eve666 » 2 sie 2009, o 10:15

Tanio - ładnie brzmi, ale nie patrzcie tylko na wysokość składki. Napiszę Wam dlaczego.

Miałam przedwczoraj wypadek - samochód będzie prawdopodobnie niezdatny do jeżdżenia. Gość, który wbił mnie w drugi samochód jest ubezpieczony w mało znanej firmie ubezpieczeniowej - zapewne tanio, ale...

Firma nie zapewnia holowania po wypadku, kontakt dramatyczny, pracują 8-16 w dni robocze i muszę czekać cały weekend na zgłoszenie szkody. Pani z biura stwierdza, żeby brać holowanie samemu, płacić a oni zwrócą za fakturę. Dodatkowo trzeba sobie poszukać miejsca, gdzie maja Cię odholować, bo nie mają podpisanych umów z serwisami. Na tym oszczędzają niektórzy ubezpieczyciele i dlatego mają tak niskie składki.
Mogę sie założyć, że po wycenie tego, co zostało z mojego samochodu usłyszę, że jest wart tyle, co taki sam sprawny samochód i zostanę z nim i jakąś żałosną kwotą odszkodowania.
Będę musiała prawdopodobnie sama poszukać sobie miejsca zbytu, bo firmy takie ani nie odkupują powypadkowych samochodów, ani nie mają umów z firmami, które się tym zajmują i które zapłacą tyle, na ile wycenili wrak.Musieliśmy więc skorzystać z assistance firmy, w której jestem ubezpieczona.
Laweta w ciągu pół godziny, odholowanie za darmo do autoryzowaniej stacji. Gdzie będę musiała płacić, niestety, za pozostawienie samochodu, bo baran, który we mnie wjechał tanio się ubezpieczył w dziwnej firmie.

Nie sugeruję, że tanie ubezpieczenia są złe - uważam wręcz, że niektórzy znani ubezpieczyciele zdzierają kosmiczne stawki z klientów.
Uważam, że trzeba się po prostu przyjrzeć ofertom nie tylko pod kątem wysokości składki, ale i tego, co za tą cenę oferuje ubezpieczyciel. Nie bądźcie krótkowzroczni i nie liczcie wyłącznie na szczęście i na to, że nigdy nie będziecie mieć wypadku.

Ja jeżdżę bardzo bezpiecznie - nie mam ani jednego punktu karnego, bardzo dobrze czuję się za kierownicą. Niestety - to ktoś inny spowodował, że dzisiaj nie mam samochodu i nie wiem, kiedy będzie mnie stać na kupienie sobie nowego.

P.S. tu taki mały wtręt do innego tematu - ktoś kiedyś podskakiwał, że kobiety nie potrafią prowadzić - w tym karambolu, w którym mnie skasowano, dwie kobiety potrafiły zareagować na sytuację na jezdni - facet nie.

mooleda

Postprzez mooleda » 2 sie 2009, o 10:58

znajomy miał wypadek, był ubezpieczony w mało znanej firmie, aby dostać odszkodowanie musiał okazać PIERWSZY dowód zakupu samochodu (czyli dowód zakupu z salonu) !! !! !! On był 3 właścicielem, 1 właściciel z Niemiec, 2 w Polsce i on 3. I weź tu teraz znajdź kolesia w Niemczech od którego sprowadzili samochód i módl się żeby miał dowód zakupu, bo jak nie to nie dostaniesz kaski - tak jak mój znajomy...

Maciek

Postprzez Maciek » 2 sie 2009, o 11:04

eve666: nie daj się zbyć że w przypadku szkody całkowitej dadzą Ci różnicę pomiędzy wartością auta przed wypadkiem a tego co po nim zostało.

przykład powszechnej i złodziejskiej praktyki: http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,68 ... zesci.html

(ten koleś dał dupy ale na tym żerują firmy ubezpieczeniowe, przeczytaj też komentarze)
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

eve666

Postprzez eve666 » 2 sie 2009, o 11:30

Maćku - od wczoraj śledzę ten wątek - nawet sama się tam wypowiedziałam.
A może ktoś z forumowiczów miał doświadczenia wypadkowe z ubezpieczycielem?

U mnie będzie szkoda całkowita - jestem tego niemal pewna. Ale ja się łatwo zbyć nie dam.
Samochodziku jednak szkoda :( mało palił, sprawował się idealnie, wszędzie się zaparkowało. Kiszka. I z wyjazdu na urlop nici.

I tak się cieszę, że nikomu się nic nie stało - siedzę tylko taka obolała po tym wszystkim :/

orkzwiadowca

Postprzez orkzwiadowca » 2 sie 2009, o 11:51

Ja czekam na kasę z PZMot, nadal niby nie wpłynął raport z policji.
Po jakiego wybierać najlepszego ubezpieczyciela, (niekoniecznie drogiego, choć to zazwyczaj idzie w parze) .
Jeżeli nie potrzebuje dodatkowych usług to po co mi płacić 600 zł za markową firmę, która odda pieniądze za wypadek, jak mogę mieć ubezpieczenie za 200 zł z firmy dziad?
Wtedy się martwi ten co musi ściągnąć ubezpieczenie właśnie z tej firmy dziad. Taka jest okropna prawda, gorzej jak to nam się stanie wypadek i my musimy ściągać ubezpieczenie od tego dziada.

eve666

Postprzez eve666 » 2 sie 2009, o 12:03

No tak - ja właśnie muszę ściągnąć ubezpieczenie od dziada, ale gdyby nie ta dobra firma gdzie jest ubezpieczony nasz samochód stałabym na środku drogi i zastanawiała się, kto mnie odholuje, za ile i gdzie. A tak - pół godziny i sprawa załatwiona.

orkzwiadowca

Postprzez orkzwiadowca » 2 sie 2009, o 12:13

Tu już chodzi o te dodatkowe usługi.
Moda na PZU już mija, i ludzie wybierają coraz więcej dziadowskich firm (nie twierdze, że PZU jest najlepsze) także takich spraw jak ta z GW bedzie coraz więcej.

Lupus83

Postprzez Lupus83 » 2 sie 2009, o 13:23

tatamad napisał(a):Gdzie można najtaniej ubezpieczyć samochód w Pabianicach? Pytam, bo niedługo skończy mi się ważność mojego OC i chciałbym zaoszczędzic trochę czasu. Ofert na rynku wiele i nie uśmiecha mi się sprawdzanie wszędzie i porównywanie w nieskonczoność. Narazie sprawdziłem w PZU i Avivie. Zaproponowano mi 763 zł i 1624 – jak dla mnie stanowczo za drogo. Szukam czegoś do 600 złotych – o ile z 30 procentami zniżek jest to mozliwe...

Jak ja szukałem do swojego auta. 0 % zniżek w PZU chcieli prawie 1300 a w MTU 640.
Mój tata ostatnio ubezpieczał dwa auta. Zniżki maksymalne. I okazało się, że różnice między Wartą a ubezpieczycielami "tanimi" myniosła 20-30 zł. Tata został przy warcie.
IKP
http://autokacik.pl - tu bywam :)

Maciek

Postprzez Maciek » 2 sie 2009, o 18:37

PZU ma swoje plusy i minusy; plus taki że jako jeden z nielicznych ubezpieczycieli przy AC wypłaca kasę za nowe części, bez ich amortyzacji; to jest komfort niewątpliwy

z drugiej jednak strony w tym roku zapłaciłem za OC i AC o prawie 200 zł drożej niż rok temu bo zniknęła zniżka za auto importowane (1wsza rejestracja w kraju to zniżka 10%) i wyższa jest stawka za serwisowanie na nowych częściach (+5% więcej);

a to wszystko przy wycenie pieprzonego Eurotaxu które to wyceniło moje auto o 7 tys. zł mniej niż rok wcześniej dając stawkę, za którą nie mam szans odkupić tego samego modelu auta choćby podobnego standardem w przypadku szkody całkowitej czy kradzieży (chyba że mocno walone łącznie z poduszkami); nie wiem na jakiej podstawie ta firma robi wyceny, chyba z księżyca :roll:
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

MariuszR

Postprzez MariuszR » 2 sie 2009, o 20:10

eve666 napisał(a):Tanio - ładnie brzmi, ale nie patrzcie tylko na wysokość składki. Napiszę Wam dlaczego.

Ale my tu zaczeliśmy o oc, a więc osoba płacąca składkę nie jest osobą której firma w której się ubezpieczył wypłaca odszkodowanie.
Jeśli różnica w cenie składki jest nie za duża to jestem gotów wybrać firmę, która cieszy się dobrą opinią, ale jeśli różnica w składce wynosi 100% (w pzu mi wyliczyli składkę na ponad 600, a LibertyDirect trochę ponad 300) to przestaje mnie interesować komfort osoby, której miało by to ubezpieczenie miało być wypłacone.

Może korzystając z okazji osoby, które miały stłuczki i dochodziły odszkodowań z OC opiszą doświadczenia z różnymi firmami.

Elvis

Postprzez Elvis » 2 sie 2009, o 23:42

przy wyborze OC wg mnie zawsze należy patrzeć na to kto oferuję najtańsze ubezpieczenie. Brzydko mówiąc, co mnie obchodzi to w jaki sposób osoba której wjadę w auto będzie dochodziła swoich roszczeń ? Ubezpieczenie OC mnie się nie tyczy, więc wybieram najtańszą składkę, bo nigdy nie mam pewności, że osoba która mnie zrobi "kuku" będzie tak dobra i będzie myślała o mnie i ubezpieczy w "dobrej" firmie .

Druga sprawa to jest taka, że każda firma czy to PZU czy "krzak" maja sumy gwarantowe, ustalone przez ustawy . nie pamiętam tych kwot w tym momencie .

Mój przypadek.

Dwa tygodnie po kupnie samochodu za 8000 zł ( cena zbliżona ) miałem kolizję, nie z mojej winy .
Winowajczyni ubezpieczona w dobrej firmie na W...
Wycenili, że auto było warte 5000 zł , wrak wyceniono na 3000zł więc wypłacają mi 2000zł i dają wrak . Uznałem, że wycena sprawnego auta jest dużo za mała, zwłaszcza, że cena rynkowa wynosiła ponad 8000 zł. Po sporządzeniu pisma z pomocą znajomego prawnika, W.... zgodziła się na nasze warunki , tj. naprawę samochodu na częściach ASO w autoryzowanym serwisie . Naprawa przeprowadzona fachowo, do tej pory auto jeździ bez problemu.

Firmy ubezpieczające zarabiają na ludziach, którym się nie chce odwoływać, bądź nie chcą się odwoływać bo nie potrafią napsiać pisma, czy nie chcą "włóczyć" się po sądach.

W przypadku AC jest to całkiem inna bajka
Uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet bywa sliski...
// www.fiestaklubpolska.pl //

tatamad

Postprzez tatamad » 3 sie 2009, o 16:42

Siemoslaw napisał(a):wysokość oc zalezy nie tylko od znizek ale tez od wieku , pojemnosci silnika i jesczce paru innych czynnikow.

Jak chcesz to sproboj przejsc sie do agencji ubezpieczeniowej na zamkowej 58 na "zielonej gorce" przy postoju taksowek.

tam maja dosc tanio :)

proponuje tez Link 4 sprobowac , zadzwonic i na szybko powinni wycenic , albo zrobic to samemu przez internet , nie wiem jak kiedys ale jakis czas temu przy zamowienie na stronie dawali 10 % zniki dodatkowo.

znalazlem tez niedawno na allegro takie cos :
http://moto.allegro.pl/item698792423_oc_najtaniej_od_170_zl_za_rok.html

napisalem do nich emaila z prosba o wycene niestety nie odpisali :evil:

ale mozesz sprobowac :)

Spróbowałem, tak jak radziłeś w Linku, i właśnie jestem po telefonie do nich. Trafiłem na jakąś regionalną promocję i zaproponowano mi tam 421 PLN. Narazie więc najkorzystniej. Przyznam, że się nie spodziewałem składki poniżej 600 PLN i się zaskoczyłem. Sprawdze jeszcze chyba w kilku innych miejscach i pewnie się zdecyduję.
Co do tego od czego zależy wysokość OC, to masz oczywiście rację – wszędzie pytano mnie o różne rzeczy, także o pojemność silnika.

ekspert

OC w Pabianicach

Postprzez ekspert » 13 mar 2011, o 14:30

Jeżeli otrzymałeś duże zniżki oraz bardzo dobrą ofertę przy podpisaniu nowej polisy, nie czekaj potem do końca na wznowienie ubezpieczenia, na kolejny rok, ponieważ może spotkać Cię przykra niespodzianka cenowa... Najlepiej na miesiąc przed końcem ubezpieczenia, poprosić obecnego ubezpieczyciela o kalkulację składki na kolejny rok, bo może okazać się, że po utracie zniżek dla nowego klienta, kolejna polisa będzie nawet o 50% wyższa od poprzedniej. Polecam również zbieranie starych polis, ponieważ przy częstych zmianach ubezpieczyciela, może być nam później ciężko odtworzyć przebieg ubezpieczenia (co może być wymagane w razie likwidacji szkody - często firmy przyjmują nowego klienta ze zniżkami na oświadczenie, ale jak już przyjdzie do wypłaty odszkodowania, ubiegają się o potwierdzenie naszych zniżek wg lat, u poprzednich ubezpieczycieli...). W razie problemów oraz pytań służę pomocą. Większość wskazówek znajdziecie Państwo również na mojej stronie http://www.ekspertfinansowy.com
http://www.ekspertfinansowy.com
mobilny doradca kredytowy i ubezpieczeniowy
Pabianice, Łódź, Łask i okolice

Maciek

OC w Pabianicach

Postprzez Maciek » 22 maja 2011, o 11:50

Ma ktoś namiary na multi-agenta ubezpieczeniowego ? nie wiem czy tak to się nazywa ale chodzi mi o to by miał w ofercie więcej niż jednego ubezpieczyciela. Chodzi oczywiście ubezpieczenie komunikacyjne. Na początku czerwca kończy mi się pakiet OC/AC i chciałbym przedyskutować pewne opcje i oczywiście wykupić polisę na rok kolejny :-P

Bigi

Postprzez Bigi » 24 maja 2011, o 10:01

Na rogu 3 maja i Piotra Skargi jest agencja. Na pewno mają kilka ofert.

Powrót do Cztery koła i nie tylko