Jestem mocno zdziwiony jak to jedzie
A co będzie po chipie na 160 km?
Ps.
Nezu doblo pojechało sobie na Ukraine

A co będzie po chipie na 160 km?

nezu napisał(a):To widzę, że nowa "zabawka" już kupiona.
)

150 owszem i moment ~340
szkoda że to nie tylko kwestia samych KM a tej turbinki 

Maciek napisał(a):czyli miernik niczego złego nie wykazał?
ja jakoś nie ufam 16V... myślę że do 160KM to raczej nie pójdzie, chyba że ma spory gift z fabryki150 owszem i moment ~340
ale wiem co czujeszszkoda że to nie tylko kwestia samych KM a tej turbinki
A silnik jest 8v

michal7187 napisał(a):A gdzie Ty żeś się rozbujał do tych 200 ?

Lupus83 napisał(a):Maciek napisał(a):czyli miernik niczego złego nie wykazał?
ja jakoś nie ufam 16V... myślę że do 160KM to raczej nie pójdzie, chyba że ma spory gift z fabryki150 owszem i moment ~340
ale wiem co czujeszszkoda że to nie tylko kwestia samych KM a tej turbinki
Wykazał to co miał wykazać, czyli był robiony ale porządnie i na nowych elementach.
A co do mocy:
160-165 KM i 360 NM to nie problem na seryjnej turbinie. Na większej 190 daje radęA silnik jest 8v
![]()
A tu masz Grande z chipem na 165 KM:
http://www.youtube.com/watch?v=LjQIg790 ... r_embedded

nezu napisał(a):No to może kiedyś przetestujemy nasze autka i zobaczymy co czy Włochy czy jednak Niemcy górą.

to ja przynajmniej się nie mam co ścigać 

Maciek napisał(a):no właśnie coś mi ten niuton za wysoki, sprzęgło by się spaliło
filmik obejrzałem, ładnie to cieka bo auto nie wygląda na a jest mega lekkie!
moja niemiecka żaba >350kg więcejto ja przynajmniej się nie mam co ścigać
Wow
Z czego jest zrobione

stąd to moje stwierdzenie
) są nieporównywalne 

Maciek napisał(a):no właśnie coś mi ten niuton za wysoki, sprzęgło by się spaliło
filmik obejrzałem, ładnie to cieka bo auto nie wygląda na a jest mega lekkie!
moja niemiecka żaba >350kg więcejto ja przynajmniej się nie mam co ścigać

Maciek napisał(a):nie nie... moje OOOO ma w papierach 1400kg a Grande Punto masę znalazłem na szybko gdzieś on-line... ale pewnie źródło nieteges bo widziałem tam 1050kgstąd to moje stwierdzenie
tak czy siak to i tak 200kg różnicy, moja buda nawet ze starszą wersją modelu przegrywa bo ta też nie więcej jak 1200 miała... za to prowadzenie, trzymanie drogi, komfort (no i wygląd) są nieporównywalne

:P wiem, zaraz powiesz, że w dieslu jest duży moment ale mimo wszystko.. po cipie to może w miarę się odpychać ale na razie wątpię żeby to był szatan 

Dimo napisał(a):130 km w aucie 1,2 tony tak niemiłosiernie ciągnie??:P wiem, zaraz powiesz, że w dieslu jest duży moment ale mimo wszystko.. po cipie to może w miarę się odpychać ale na razie wątpię żeby to był szatan

żeby nie było, nie krytykuję Twojego auta tylko fajnie to zabrzmiało, widać ze mocno się jarasz swoim autem, pojeździsz z miesiąc to zobaczysz ze dupy nie urywa 
Lupus83 napisał(a):I zbiera się zdecydowanie lepiej od civica 1,4 oraz 1,5

Dimo napisał(a):hehe akurat nie rozmawialiśmy o tym co ma na wyposażeniu i ile pali tylko jak "ciągnie"żeby nie było, nie krytykuję Twojego auta tylko fajnie to zabrzmiało, widać ze mocno się jarasz swoim autem, pojeździsz z miesiąc to zobaczysz ze dupy nie urywa
Lupus83 napisał(a):I zbiera się zdecydowanie lepiej od civica 1,4 oraz 1,5
jeżeli to miał być pocisk w moją stronę to nietrafiony, bo akurat nie mam ani 1,4 ani 1,5

nigdzie nie pisałem, że "dysponuję rakietą"
kto ma wiedzieć czym jeżdzę ten wie.. powodzenia i radości z jazdyPowrót do Cztery koła i nie tylko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników