Jezu jak to ciagnie

Tematy o naszych drogach, komunikacji i wszystkim co jeździ...
Lupus83
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Re: Jezu jak to ciagnie

Postprzez Lupus83 » 7 paź 2011, o 23:00

Dimo napisał(a):Haha widzę, że czujesz się obrażony i szukasz dziury w całym :D nigdzie nie pisałem, że "dysponuję rakietą" :P kto ma wiedzieć czym jeżdzę ten wie.. powodzenia i radości z jazdy

Ciekaw po prostu jestem czym dysponujesz
Ja jeździłem wieloma autami, niejednokrotnie ponad dwa razy mocniejszymi niż punto. Jednak za te pieniądze z tym wypozażeniem i z taką relacją moc/przyspieszenie/spalanie raczej nic bym nie znalazł...
IKP
http://autokacik.pl - tu bywam :)

Lupus83

Postprzez Lupus83 » 9 paź 2011, o 16:16

Wczoraj natrzaskałem 500 km
W jedną stronę trochę przycisnąłem (do 160 km/h średnia 90) w drugą grzecznie (do 120 i średnia koło 70) Wynik:
Spalanie tam 6,4
Salanie z powrotem 5,5
średnie z trasy: 5,9 :D
Tempomat to jednak genialny wynalazek :D
IKP

tfofik
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez tfofik » 9 paź 2011, o 19:48

Lupus83 napisał(a):I zbiera się zdecydowanie lepiej od civica 1,4 oraz 1,5 :D

hmm tak sie składa, że mam civica 1.5 114KM i jechałem z 2.0TDI na równi :) z dołu to sie napewno lepiej zbiera. mam też diesla w domu i wiem jakie to odczucie. wciska w fotel, ale niestety nie przekłada sie to tak bardzo na osiągi.

Lupus83

Postprzez Lupus83 » 9 paź 2011, o 20:24

tfofik napisał(a):
Lupus83 napisał(a):I zbiera się zdecydowanie lepiej od civica 1,4 oraz 1,5 :D

hmm tak sie składa, że mam civica 1.5 114KM i jechałem z 2.0TDI na równi :) z dołu to sie napewno lepiej zbiera. mam też diesla w domu i wiem jakie to odczucie. wciska w fotel, ale niestety nie przekłada sie to tak bardzo na osiągi.

Civiciem 1,5 zrobiłem ładne parę tysięcy km. Wierz mi, nie zbierał się lepiej. A co do 2,0 TDi to nie podałeś jeszcze jakiej mocy i w jakim aucie... :D Moim zdaniem pasek 2,0 TDi 170 KM jedzie bez szału. Nie czuć tych koni. Zdecydofanie fajniej mi się jechało Volvo S60 2,4 D z manualną skrzynią. Miałem tez okazje śmigać V70 z tym samym silnikiem i automatem. Idze fajnie ale automat sporo zabiera.
IKP

tfofik

Postprzez tfofik » 9 paź 2011, o 23:50

to, że sie coś z dołu zbiera nie znaczy, że dalej ciągnie ładnie. w civicu jest słaby dół więc w normalnej jeździe nie ma szału, ale na wysokich obrotach to zupełnie co innego. mam okazje czasami poprowadzić diesla i rzeczywiście wgniatanie w fotel daje uczucie super szybkiego auta i przy normalnej jeździe to dieslem odjedziesz benzynie jeżeli oba są na niskich obrotach. rozumiem Twoją ekscytacje nowym autem ;) jeżeli masz dostęp do telefonu z androidem i gps, to ściągnij sobie aplikacje aDyno. mierzy ona przyśpieszenia za pomocą gps, a więc dość dokładnie. masz nawet wykres przez jak długi czas nie przyśpieszałeś zmieniając bieg. a co do TDI z którym jechałem to nie wiem bo nie znałem kierowcy. był to passat b6 sedan, stawiam na 140KM, bo 170 powinien mi odjechać przynajmniej o długość maski.

Lupus83

Postprzez Lupus83 » 10 paź 2011, o 15:58

tfofik napisał(a):to, że sie coś z dołu zbiera nie znaczy, że dalej ciągnie ładnie. w civicu jest słaby dół więc w normalnej jeździe nie ma szału, ale na wysokich obrotach to zupełnie co innego. mam okazje czasami poprowadzić diesla i rzeczywiście wgniatanie w fotel daje uczucie super szybkiego auta i przy normalnej jeździe to dieslem odjedziesz benzynie jeżeli oba są na niskich obrotach. rozumiem Twoją ekscytacje nowym autem ;) jeżeli masz dostęp do telefonu z androidem i gps, to ściągnij sobie aplikacje aDyno. mierzy ona przyśpieszenia za pomocą gps, a więc dość dokładnie. masz nawet wykres przez jak długi czas nie przyśpieszałeś zmieniając bieg. a co do TDI z którym jechałem to nie wiem bo nie znałem kierowcy. był to passat b6 sedan, stawiam na 140KM, bo 170 powinien mi odjechać przynajmniej o długość maski.

140 KM przy wadze z kierowcą ok 1600 kg szału nie robią ale i ak poniżej 10 s jest.
IKP

tfofik

Postprzez tfofik » 10 paź 2011, o 21:09

zmierz swojego za pomocą gps'a to będziemy gadać dalej ;)

Poprzednia strona

Powrót do Cztery koła i nie tylko