kpt_nemo napisał(a):Zajmijcie sie panowie radni szukaniem pieniędzy, a nie ich wydawaniem darmozjady !
Hmmm więc co proponujesz może podwyżkę podatku od nieruchomości?
Może podwyżkę podatku od psa?
A może podatek od oddychania?
Tu się zgadzam że na zmianę ulic szkoda kasy.
Ale nie że szukać kasy na siłę, poprzez nieodpowiednią politykę.
Ja radnym nie jestem, i bronić radnych też nie zamierzam.
Ale ubolewam nad budżetem naszego miasta bo on jest praktycznie bez zmian od lat, a wszystko coraz droższe.
Już kiedyś pisałem o tym i porównywałem budżet miasta do naszego domowego budżetu, że jak pracujemy kolejny rok z tym samym comiesięcznym zarobkiem, a nasze ot choćby zobowiązania są coraz wyższe, bo jest masa podwyżek, to nie możemy sobie pozwolić na nic więcej.
Ratunek dla Pabianic, to reorganizacje już istniejących zakładów budżetowych, czy innych spółek miejskich.
Mam wiele zastrzeżeń do tej rady, a jeszcze więcej do prezydenta.
Ale po roku działania rady, i roku od wyboru prezydenta (lada dzień) uważam tą radę za najlepszą z najlepszych, a prezydenta za najlepszego z najlepszych.
[ Dodano: Nie 18 Lis, 2007 ]Generalnie to tu na forum z radnych został nam tylko
Sebastian bo reszty nie widać coś.
Więc w sumie dobrze by było, jakbyś
Sebastianie kiedyś nam opisał z lekka budżet, nie koniecznie kwotami, a ilością pieniędzy sumy ogólnej, i kilka lat wstecz.
Zobaczycie dynamikę wtedy jak Łódź zyskuję w % co roku więcej, a jak u nas to się odbywa.
Gorzej że my naprawdę nie mamy jak zwiększyć tego budżetu, bo podwyżka podatków to nie wyjście.